Har du en bok med en historie? Ikke selve innholdet, men den fysiske boka?

Satt og så opp i bokhyllen min nå og spottet "Sofies verden" av Jostein Garder. En venninne fikk låne denne av meg da hun skulle til Australia og trengte en tykk bok for reisen. Men hun mistet boka i Australia. Den levde derfor videre i Australia i mange år. Før da samme venninne skulle besøke en bekjent i Kambodsja. Og der fant hun igjen boken min. Av alle steder. Men venner av venner, på flyttefot, tok med boka videre i verden. Nå er boka hjemme hos meg igjen etter flere år på reise rundt i verden. Håper den har fått glede flere på sin vei.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Skal mye til for å overgå den reisen boken din har hatt, for en fantastisk historie :-)

Da jeg var liten hadde bestemor en stor og flott skinnbibel med gullkantede sider, denne var jeg så fascinert av. Jeg pleide å stå ved siden av og bare se på den, turte ikke å ta på den i tilfellet jeg skulle ødelegge den. Vet ikke hvor hvor gammel den er, men mener å ha hørt at hvertfall hennes mor igjen hadde den før henne. 

Nå ligger den trygt og godt hjemme i stua til mamma, der den forhåpentligvis får ett godt og langt liv. Tiden vil vise om det er min søster eller jeg som får æren av å huse dens videre reise i livet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en gudene-vet-hvor-gammel utgave av Knut Hamsuns Victoria. Boka er kjøpt på loppemarked, og i permen står det "Mange takk for all hjelp dere har gitt oss. Håper denne boka kan gi dere mange gode stunder - det er en historie som må få leve videre. Olaf og Ingrid".

Har siden jeg kjøpte boka vært nysgjerrig på hvem Olaf og Ingrid var, og hvilken hjelp de hadde fått av bokas mottaker. Historien lever ihvertfall absolutt videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, verden er ikke så stor tross alt... Skriv det ned i et brev du fester inni boka, så blir historien med videre? Morsom anekdote.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig en god ide. Jeg har forresten lest noen "Book crossing" bøker. Den ene kom fra en buss i USA og endte opp hos meg for en kort periode. Har selv sendt et par bøker ut i den store verden og har en liten liste på sidene til Book crossing, som viser alle steder boka har vært.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min historie er ikke så spennende som det, men jeg har siden 2002 lest Catch 22. Jeg liker den, liker å lese den, men legger den bort i perioder. Har lest den på nattog, fly, i Oslo, Stavanger, Sandnes, Voss, i New York og på et langt utvalg hytter. Er til nå ca halvveis. Bokmerket er et t-banedagskort stemplet datoen jeg begynte å lese boka. Nå er det nesten sånn at jeg ikke kan lese den med mindre det skjer noe spesielt. Gleder meg til å lese videre :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var litt av en historie! Du får ta godt vare på boka.

Jeg ble nysgjerrig på historien til ei bok jeg kjøpe på Fretex i dag. Det er Doris Lessings "Det femte barnet". Den er stemplet som utgått fra Lærdal folkebibliotek og har denne innskriften på første side:Lørdag 26.08.06. Adrianstua på litterært hageselskap m/Sigrid (Dikt, musikk, opplesning). Funnet (fått) boka frå bokbåtens "overskuddslager".
Adrianstua ligger ved Ringvebukta i Trondheim og var hjemmet til forfatteren Kristian Kristiansen. Huset disponeres av Trøndersk forfatterlag og leies ut til lokale forfattere. Hvert år er det et åpent litterært arrangement i huset.

Synes det er morsomt når det følger med en liten historie når jeg kjøper bruktbøker. Så kan man jo lure på hvordan den fant veien fra Adrianstua til Fretex. Nå blir det spennende å se om boka svarer til forventningene!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så spennende. Og kult at det står en liten notis i boka om hvor den kommer fra. Slike bøker får en ekstra historie; en hemmelighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, mange av mine fyrste bøker var utgått frå Lærdal folkebibliotek, men utan omvegane. Eg jobba frivillig som bibliotekar på ein av filialane når eg var 13, og tok med meg heim det som elles skulle leverast til bokbyen i Fjærland, og eventuelt vidare til bokbåten. Ein del enda nok der til slutt likevel, men hadde ein heim hjå meg eit par år i mellomtida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenKirsten LundAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusen