En svensk forfatter ga i 1993 ut ei "minnebok" med småfilosofiske betraktninger om det å leve. Her henviser han blant annet til en novelle av en annen svensk forfatter, der personene har satt seg fore å spikke en gjenstand som 1) kan se ut som hva som helst, men som 2) ikke kan likne på noe annet enn seg selv. Det viser seg å være en bortimot uoverkommelig oppgave.

  1. Hva kalles denne gjenstanden, og hvem har skrevet novellen?
  2. Hvem har skrevet "minneboka", og hva er tittelen?

Hint: "Minneboka" finnes hos 21 bokelskere. Til gjengjeld finnes en annen av forfatterens bøker i over 700 boksamlinger her inne.
Hint: So long, Marianne

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Gjenstanden kalles "en kofes" - Birger Vikstrøm skrev novellen.
Boken heter "Ventetid", og forfatter er Gøran Tunstrom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der var den i boks! Kanskje jeg med denne oppgaven - eller du med løsningen - var i nærheten av å skape en kofés? Historien er fornøyelig, og Tunströms bok meget lesverdig! Velfortjent stjerne til deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Heisan - nesten et døgn uten respons? Jeg får vel legge til et par hint, da (se ovenfor).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tror ikke jeg vet hvem du vil fram til

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsenmgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn Sturød