Høytlesing er bortimot alfa og omega, tror jeg, når det gjelder å få barn (og kanskje voksne også) "hekta" på bøker. Jeg ble lest for som barn og leste høyt for elevene mine så ofte det kunne forsvares i de åra jeg var lærer i grunnskolen. Alltid vellykket! Konsentrasjon og respons!

Nå hører jeg at lærere vil ha overtidsbetaling for høytlesing mens barna spiser skolematen sin. All respekt for lønnskrav fra pedagoger - men akkurat dette ble meg for sært!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tja, så vidt eg veit har vi lærarar betalt matpause, fordi vi skal vere tilgjengelege for elevane våre. På skulen eg jobbar har elevane matpause før lærarane, så trur ikkje eg kan rekne med ekstrabetaling om eg les til dei... Høgtlesing er ein fin ting, og det er veldig kjekt å sjå kor fenga nokre elevar kan bli av ei bok. Ein anna bonus med høgtlesing er at det er meir utviklande for barn sitt ordforråd enn eigen lesing, heilt opp til ti-tolvårsalder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. I tillegg synes jeg det å lese høyt for noen, eller det å bli lest for, gir en egen, ekstra dimensjon til lesingen. Vi (den som leser og de som lytter; det gjør jo også leseren) deler teksten i samme øyeblikk. Jeg har ikke samme opplevelsen med lydbøker - det er noe med den fysiske nærheten mellom mennesker.

Nå hører jeg at lærere vil ha overtidsbetaling for høytlesing mens barna spiser skolematen sin.
Ja, dette høres sært. Kan det være at lærerne da må bruke sin egen (ubetalte?) matpause?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Kirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine Sundal