Hvilke bøker er det du markerer som en favoritt bok? Er det bøker som du har gitt 6, eller som like gjerne kan få 5ere? Tenker du mye på den i etterkant, eller så er du ferdig med den når siste side er lukket? Følger du folket i favoritter, eller klatrer du din egen stige? De bøkene som jeg forbeholder favoritt mappen min, er bøker som jeg har gitt 6, bøker som kan leses om, og om, og om igjen. Det er bøker som også trenger seg dypt i meg, og isolerer meg fra omverdenen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Enkelte bøker griper meg sånn at jeg rett og slett føler sorg når jeg legger dem fra meg. Det er umulig å trekke fram HVA som er så spesielt med de bøkene det gjelder. Det blir som med mennesker du møter og som du blir glad i. Det er ikke snakk om et eller to karaktertrekk, utseendet eller en speiell væremåte - det handler rett og slett om HELHETEN, en sammensetning så enestående at du rett og slett blir helt solgt. Av og til opplever du dette i møte med mennesker, med kunst og med BØKER. Men jeg vet ikke om jeg med få ord kan beskrive hvorfor. DET BARE ER SÅNN. Disse bøkene gis terningkast 6.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kan ikke være mer enig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du sa det, helt enig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favorittbøkene mine kan være så mangt. Det er enten tankevekkende, ”gode” bøker som sitter i lenge etter at de er lest eller de er morsomme eller veldig spennende. Også bøker med en spesielt tiltalende tone og språk kan være favoritter. Felles for dem alle er at jeg ikke har lyst til å legge dem fra meg før jeg har lest dem ferdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sjølvsagt dei bøkene som får seks, men ikkje alle. Ei bok eg ikkje gjer toppkarakter, har nemleg ikkje gjeve meg ei evigvarande oppleving.

Det må vere ei bok som gjer djupt inntrykk, anten det inntrykket kjem med ein gong eg lukkar boka eller det kjem sigande etterkvart som eg funderer over innhaldet.

Eg må sitje igjen med eit inntrykk av at dette, ja, dette er noko eg må fortelje til andre. At det er noko som set seg fast, som får meg til å tenkje etter, lenge...

Og det er bøker eg har, eller garantert skal, lese om att.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favorittbøker er de jeg leser flere ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har favoritter som har fått terning 5. Det er fordi det finnes bøker som er så fantastiske at det finnes ikke nok prikker på terningen. Så bøker som får terningkast 6 er også de som får 6 og over. Derfor er det favoritter med terning 5, ikke fordi de ikke er utrolig bra, men fordi jeg skiller litt mellom flott og fantastisk :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En favorittbok for meg blir ikke en favoritt pga terningkastet, men de får femmere og seksere. Det er bøker som underholder og fenger, gir meg følelser av forskjellige slag og setter spor etter seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

helt enig med deg der! Jeg har også flere bøker med terningkast 5 blant favorittene mine!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favorittene mine kan være bøker jeg har gitt terningkast 5 eller 6, de har ofte lært meg noe nytt eller utfordret måten jeg tenker på. Favorittene er bøker som ga meg en god leseropplevelse da jeg leste de og som ikke slipper taket etter at jeg er ferdig med de. Det er bøker jeg mener at alle bør lese.

Arn-trilogien av Jan Guillou og Stormens tid av Ken Follet er favoritter fordi de engasjerte meg og åpnet for en ny sjanger, tidligere trodde jeg at jeg ikke likte bøker om historiske temaer. De bortgjemte av Jørgen Jelstad er favoritt fordi det er en informerende og godt skrevet bok om et tema som er veldig personlig. Shantaram er en favoritt fordi den fikk meg til å forandre mitt syn på India. Jeg tenker nok du skjønner det sjølv og Sammen til verdens ende er favoritter fordi det er sterke og rørende bøker fra virkeligheten.

Det alle har til felles er at jeg nesten ikke sluttet å lese før boka var ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De bøkene jeg setter som favoritter, er de jeg har hatt de beste beste leseopplevelsene med. Ingen favoritt har fått mindre enn 5, men når det er klart at grunnen til at jeg liker boka så godt er mine personlige preferanser mer enn bokas objektive kvaliteter, hender det at de skjærer klar av sekseren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er enig med deg. Favoritter er seksere. De griper deg så sterkt at du glatt overser eventuelle svakheter.

Men på profilen din ser jeg at du har en hel del femmer-favoritter ...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er rettet nå :) Hadde de som favoritter, men så TRODDE jeg at jeg hadde tatt dem vekk, men der tok jeg feil! Takk for tipset! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan godt få en 5'er og alikevel være en favoritt. Kanskje det er noen småting, som skurrer. Men en favorittbok er en bok man ikke glemmer at man har lest. En bok, som setter spor enkelt og greit.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg opererer med samme mal.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødThea