En av mine favoritter - en språklig nytelse i tillegg til at historien er god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg er nå ferdig med romanen Klokkene ringer for deg av Ernest Hemingway. Disse to bøkene leste jeg som veldig ung og husket derfor historien veldig dårlig.

Romanen ble gitt ut første gang i 1946 og handler om den spanske borgerkrigen.
Hemingway hadde vært krigskorrespondent og hadde opplevd borgekrigens ødeleggelser så krigsbeskrivelser er noe forfatteren har skrive om i flere av sine romaner.

Handlingen i boken foregår i løpet av noen få dager. Robert Jordan som er bokens hovedperson er en ung amerikansk soldat som deltar på republikanernes side i den spanske borgerkrigen. Hans oppdrag er å sprenge en bestemt bro til et bestemt tidspunkt for å hindre fiendens framrykking.
Historien starter med at Robert ankommer fjellhulen hvor det befinner det seg en liten spansk geriljagruppe som skal hjelpe han med å utføre oppdraget. Vi får være med på planlegging, forberedelser, uenighet, krangling og svik. I geriljagruppen møter Robert den unge jenta Maria som han forelsker seg i og innleder et kjærlighetsforhold med.

Hemingway bruker et fantastisk språk i sin beskrivelse av mennesker sin skjebne i krigen og kjærlighetshistorien mellom Robert og Maria er vakker og veldig trist.

Dette var en flott leseopplevelse :) Terningkast 5.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I engelsken på skolen husker jeg vi leste noveller og utdrag av bøker av Hemmingway. Husker jeg da synes det var en lidelse, fordi jeg synes de korte setningene og konsise språket var dørgende kjedelig - og historiene framsto heller ikke som noe å rope hurra for (av og til er det en dårlig idé å lese utdrag fra midt i en bok). Men da Woody Allans film Midnight in Paris kom på kino, ble jeg plutselig nyskjerrig. Hovedpersonen i filmen møter Hemmingway på et tidspunkt, og skuespilleren har brukt mye tid på å sette seg inn i Hemmingways språk - og snakker kontinuerlig sånn. Veldig stilig, og siden da har jeg tenkt at nå må jeg jo få lest noe av ham snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kanskje det er en tanke. Jeg har lest alt av Ernest Hemingway, men det er mange år siden jeg leste noe av ham. Og Klokkene ringer for deg er en nydelig historie. Det samme med Farvel til våpnene. Hm. Tusen takk og god lesesommer til deg :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også lest boka, men husker best filmversjonen som jeg så først - med Ingrid Bergman som Maria. Nå har jeg glemt hvem av femtitallets filmkjekkaser som spilte Robert, var det Gregory Peck? Eller Cary Grant? .....anyway, den gjorde inntrykk da jeg som tenåring så den på tv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke sett filmen, men har hørt at den skal være bra :)
I filmversjonen med Ingrid Bergman er det Gary Cooper som spiller Robert Jordan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kine Selbekk OttersenMcHempettStig TIngunn SLailaVioleta JakobsenHarald KKirsten LundAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrld