De barnebøkene som enda står i bokhyllen, og faktisk blir lest nå og da, er Dikken Zwilgmeyers "Inger Johanne" bøkene, og Barbra Rings "Peik og Fjellmus" bøkene. Jeg ler enda av beskrivelsen av "Lotte", som var "hushygga til Lava, Tante Ma's ven, og "en pind til tante Ka's likkiste.""

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Her har vi de RIKTIG gode barndomsminnene! Jeg tar fremdeles en tur ut for å "opsalvere byens trifsel" i ny og ne!

Gabriel Scotts Kari Kveldsmat og Sølvfaks hørte også til allmenndannelsen, i tillegg til de jeg har nevnt ovenfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen få bøker jeg faktisk ikke har hørt om. Men må smile av din inspirerende beskrivelse av dem, de høres minnerike ut. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du må huske på at jeg er snart 64 år gammel, og disse bøkene tilhørte mine foreldre som var født i henholdsvis 1892 og 1909. Men unger var akkurat likedan selv i gamle dager, fulle av spillopper og fanteri. Og med det samme syn på den eldre generasjon, som denne linjen fra "Babbens Dagbok" viser: "Hun er 28 år, jeg skjønner ikke at hun kan ha noen glede av å danse så gammel som hun er!" (Babben var vel omkring 10 år gammel.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsenmgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken L