Definitivt "den hemmelige Hagen" av Frances H Burnett. Gleder meg til at barnebarnet mitt blir stor nok til at jeg kan lese den høyt for henne. Jeg er så glad for at det igjen er tørket støv av denne klassikeren, og at den har kommet i ny og vakker utførelse med nydelige illustrasjoner.
Viser 6 svar.
Ja, gled deg!
Sist sommer leste jeg Den hemmelige hagen høyt for datterdatteren på 11 år, og Jane Eyre selv. Vi lå på en deilig kretisk strand - i vår egen verden. Det endte med at jeg også måtte lese store deler av Jane Eyre høyt for det lille gullet...
Jeg er en svoren tilhenger av høytlesning!
Høytlesing er bortimot alfa og omega, tror jeg, når det gjelder å få barn (og kanskje voksne også) "hekta" på bøker. Jeg ble lest for som barn og leste høyt for elevene mine så ofte det kunne forsvares i de åra jeg var lærer i grunnskolen. Alltid vellykket! Konsentrasjon og respons!
Nå hører jeg at lærere vil ha overtidsbetaling for høytlesing mens barna spiser skolematen sin. All respekt for lønnskrav fra pedagoger - men akkurat dette ble meg for sært!
Tja, så vidt eg veit har vi lærarar betalt matpause, fordi vi skal vere tilgjengelege for elevane våre. På skulen eg jobbar har elevane matpause før lærarane, så trur ikkje eg kan rekne med ekstrabetaling om eg les til dei... Høgtlesing er ein fin ting, og det er veldig kjekt å sjå kor fenga nokre elevar kan bli av ei bok. Ein anna bonus med høgtlesing er at det er meir utviklande for barn sitt ordforråd enn eigen lesing, heilt opp til ti-tolvårsalder.
Enig. I tillegg synes jeg det å lese høyt for noen, eller det å bli lest for, gir en egen, ekstra dimensjon til lesingen. Vi (den som leser og de som lytter; det gjør jo også leseren) deler teksten i samme øyeblikk. Jeg har ikke samme opplevelsen med lydbøker - det er noe med den fysiske nærheten mellom mennesker.
Nå hører jeg at lærere vil ha overtidsbetaling for høytlesing mens barna spiser skolematen sin.
Ja, dette høres sært. Kan det være at lærerne da må bruke sin egen (ubetalte?) matpause?
Ja, gjett om jeg gleder meg