Weetzy Bat er en original ungdomsroman. Forfatteren tar opp alvorlige tema som sex før ekteskapet , dop, HIV og homoseksualitet. Som du kanskje forstår ut i fra beskrivelsen er dette en roman skrevet av en amerikansk forfatter, noe jeg mener merkes godt.

Weetzy Bat liker ikke livet på videregående, de andre elevene setter ikke pris på de samme gode tingene her i livet som Weetzy. En dag blir hun kjent med den kjekke medeleven Dirk, det viser seg at han er homofil. Fra den dag av er Dirk og Weetzy uadskillelige, de gjør alt sammen. Bestemoren til Dirk dør og sammen arver de to huset hennes. Der lever de lykkelige sammen og etterhvert får de også følge med sine respektive partnere. De er kort fortalt en stor, lykkelig familie, nesten...

Mine tanker om boken? Jeg hadde ingen spesielle forventinger til Weetzie Bat da jeg plukket den med meg fra biblioteket. Forfatteren har jeg hørt om tidligere men det var det hele. Etter å ha lest boken kan jeg trygt si at den nok havner på listen over de merkeligste bøkene jeg noen gang har lest. Det føltes nærmest som om jeg leste en reiseguide til L.A. skrevet av en person som var påvirket av et eller annet. For oss som er gamle nok til å ha sett den franske ungdomsserien Helene og gutta så utviklet denne historien seg på samme måte, alle endte opp i samme hus tilslutt og selvsagt med påfølgende drama.

Historien kunne for meg fint vært manuset til en David Lynch film. Dette var, for meg en historie om kjærlighet, dysfunksjonelle familier og sorg. Ispedd i historien kunne man finne små spor av magi, men om det var magi som i fantasy eller om årsaken var en hovedperson som led av vrangforestiller er jeg usikker på. Dette var ingen A4 roman, det er sikkert.

Forfatteren Francesca Lia Block har skapet et sett med figurer med noen av de mest uvanlige navnene du kan tenke deg. Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg fascinere av mer enn bare det, men det var svært vanskelig. Hele historien virket som om den ble fortalt med et skjørt skall over seg, det var vanskelig å trenge igjennom det ytre. Som når man våkner opp fra en drøm og den slipper taker og forsvinner, samme hvor mye du forsøker å huske den.

Jeg anbefaler deg faktisk å lese boken og å komme tilbake hit når du har gjort det. Boken er ganske kort og tar ikke mange timene av ditt liv. Kanskje får du bedre tak på den enn meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAne