Tips til alle som liker vampyrbøker:

Denne er verdt å lese. Jeg ler enda av den, selv om jeg har begynt på bok 2 i serien.

I denne boken har hovedpersonene et mer nyansert og realistisk bilde av sin vampyrtilværelse. Ikke minst, hovedpersonen er en kvinnelig vampyr. En som ikke er vampyrjeger. Personlig ble litt lei av at "alle" vampyrbøkene befinner seg i kategorien Krim (Drap, mord osv... Ble lite variasjon.)

Foreløbig er det kommet 8 bøker. Kommer enda en 6 juli.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Dette høres jo litt morsomt ut. Jeg sluker stort sett de fleste vampyr-bøker, men synes det er forfriskende med en ny vinkel på vampyrismen :)

Tror nok jeg må kikke litt nærmere på denne serien :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ganske mange av bøkene i denne serien, og syntes også den var forfriskede til å begynne med. Lettlest underholdning som var litt annerledes enn andre vampyrbøker, men serien kunne godt utviklet seg litt mer. Jeg blir lei av hovedpersonen etter hvert - kanskje først og fremst at hun bare klager og er så utrolig selvsentrert hele tida. Derfor er det lenge siden jeg leste en av bøkene, men jeg kommer sikkert til å plukke opp neste etter ei stund når jeg føler for noe veldig lettlest og litt tanketomt igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble nettopp ferdig med den nå, og sier meg enig.
Forfriskende at det ikke er snakk om en vampyrjeger og/eller blodtørstig (ja, den var med vilje) "drapsmaskin", men med en helt vanlig 30-årig, singel sekretær-dame som utgangspunkt. Som ikke blir en typisk superheltinne som skal redde alt og alle og greier det lekende lett bare fordi hun blir forvandlet til en vampyr. Hun har nok feil og svakheter (sta og til tider overfladisk) til å ikke være et kjedelig, perfekt vampyrglansbilde med superkrefter, men er samtidig ganske artig også. Noen ganger blir hun riktignok for overdreven etter min smak og dermed irriterende, men det går greit alt i alt likevel. Mye fordi jeg likte humoren og lekenheten.
Likte også veldig godt at mange av de typiske vampyrklisjeene som man finner i en rekke andre bøker får en tupp bak underveis i handlingen.

Sammenligningen med "hva vil skje hvis Carrie Bradshaw møtte en vampyr" og hovedpersonens siklende interesse for designersko gjorde ingenting for meg (som ikke bryr meg om mote for å si det mildt og heller ikke har sett noe særlig av TV-serien), men det kan vel være et artig trekkplaster for de rette leserne.

Litt parodisk, lettlest. humoristisk blodsuger-chick-lit. Tror ikke jeg kommer til å følge serien videre med det første likevel ettersom leseplanen er mer enn fullstappet fra før av, men om anledningen en gang byr seg vil jeg sjekke ut bok 2 også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anette SRavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinG L