Jeg lærte det veldig tidlig... Jeg har aspergers og alt som hadde med ord å gjøre ble "spesialfeltet" mitt. Jeg begynte med å oppfange at det sto noe på melkekartongen da jeg var to, nesten tre, og våren mens jeg var tre (desemberbarn) ble jeg i stand til å lese hva det sto på melkekartongen og satt og kopierte mammas handleliste.. De krøllene var jo noe annet enn de trykte. Hovedinspirasjonen var at jeg hadde dagmamma litt mens mamma jobba, og dagmammaen hadde en sønn som var eldre enn jeg. Neimen om jeg skulle være noe dårligere! Han var nemlig så stor og beundringsverdig at han gikk i barnehagen... Da jeg var fire kunne jeg lese Donaldbladene selv.

Sønnen min som også har aspergers går i førsteklasse nå, og holder nettopp på å lære og lese. Han har ikke vist så stor interesse for å lese, og kanskje har han en anelse dysleksi. Han har logopedtimer hver uke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Sameways, asperger og bokstavfetish :) Og sønnen min har også aspergers, og dysleksi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også aspergers men ble først diagnosert i voksen alder. Kanskje det er derfor jeg alltid har likt lese det meste untatt skolebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det slår meg at det gjør så godt å høre at man kan være åpne. Må ærlig innrømme at jeg har aldri hørt om aspergers før jeg ble medlem her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det, Kirsten, jeg har satset på åpenhet for å fjerne myter omkring det å ha en diagnose. Aspergers er som du kanskje vet nå nevrologisk og en tilstand, ingen sykdom. Den bringer visse ulemper som viser seg som ting som er vanskelig i hverdagen, men også store fordeler fordi vi har visse ekstreme kvaliteter også, som punktlighet, ordenssans, metodiskhet osv. Noen har også en svært høy intelligens.

Jeg opplevde at barnevernet ble tilkalt fordi det ble ment at gutten min var tilbakestående og skulle derfor "reddes" fra antatt fæle forhold hjemme!! Ble fullstendig sjokkert og satt ut, for jeg mangler ingen evne til omsorg... BUP derimot, har fått fastsatt diagnosen til gutten og har kjørt IQ-tester på ham. Resultatet ble bare bedre og bedre for hvert forsøk. De mener han kan ha en IQ på over 125... Det beviser ikke stort, annet enn at han i hvert fall ikke er tilbakestående. Jeg håper han drar nytte av et skarpt hode senere i livet. IQ i seg selv betyr ingenting hvis den ikke kan brukes i praksis...

I går var vi på Naturhistorisk museum i Oslo. Han var ikke så interessert i steinene før vi kom til en monter med gitterstrukturen til ulike mineraler. Modellene viste hvordan molekylene er bygget opp av de ulike grunnstoffene. DA måtte jeg begynne å fortelle mer... Sjuåringen fattet med det samme ting jeg mener ligger i naturfagen oppe på ungdomsskolen... Like fullt MÅ han ha kosehesten med seg i senga og leses for om kvelden. Han er veldig krevende når noe ikke går som han trodde. Asperger handler mye om ytterpunkter.

Tidenes digresjon, men jeg er veldig glad for dette nettsiden. Her har jeg "møtt" andre aspergere som har fortalt om sine saker;-D

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Å leve er å kunne kjenne hverdagen på kroppen. Man prøves ikke mer enn man kan tåle, tror jeg. Selv har jeg leddgikt, lavt stoffskifte og søvnproblemer - som ikke samkjøres så bra. Men det er alt etter hvordan man tar det. Finner alltid nye måter å takle hverdagsproblemer på. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Og nylig ble det meldt at hjelpetelefonene har merket økt pågang fra personer med slike problemer. Flere av dem som ringer har mistet alt håp, og vurderer siste utvei..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

;-D Sant det, og i alle tilfeller glemmer man slit for ei stund om man har ei god bok!! Å smile er gratis! Får man andre til å smile, føler man seg rik! Da er man ikke udugelig...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kunne ikke være mer enig! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På TV NRK1 nyheter 14/4.. IT firma i Bærum ansetter bare mennesker med asbergers fordi de er best.. Man kan stole på dem..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone H