Varm og ekte bok fra Sør Carolina. Handler bl.a. om en sort husholderske fra Gullah kulturen som blir limet i en familie med problemer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Eg kosa meg med romanen Sullivan`s Island. Vi får historia til Susan Hayes som vaksen i 1999 og som fjortenåring i 1963. Kapitla vekslar mellom desse epokane.
I nåtida er ho aleinemor til ei tenåringsdotter og strevar med å komme seg på beina etter å ha blitt forlatt av ektemannen.
I historia frå 1963 får vi kjennskap til familiesituasjonen hennar. Faren er ein hard mann med eit skremande temperament. Mora er svak og depressiv. Susan og søskena blir utsette for mishandling og omsorgssvikt. Men så kjem ei svart hushjelp, Livvy, inn i huset. Ho er ei sterk og klok kvinne som får slutt på mishandlinga medan ho er i huset.Ho tok vare på familien og sette eit varig preg på liva deira.
Forfattaren har skapt ei ganske interessant historie med truverdige karakterar. Men slutten tykkjer eg ikkje er så vellykka. Her skjer ting noko for fort. Eg blei litt snytt der. Likevel ei bok å anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleser