Gi meg en mann som skriver seks bind om seg selv (for tidlig sædutløsning) og sine navngitte nærmeste (urinlukt). Og gi meg en kvinne som tar opp ytringsfrihet og kvinners situasjon i et persongalleri som er gjenkjenbart. Han blir hauset og hypet opp, gudbenådet og geniforklart. Hun blir forsøkt latterliggjort (Jon Hustad) og tiltalt.

Det som slo meg etter å ha lest Åsne Seierstad, var hvilken flott mann Bokhandleren var i kampen for bøkene, ytringsfrihet, osv, mens kvinneundtrykkingen som beskrives ikke var den store overraskelsen, men i samme ånd som jeg har lest hos arabiske forfattere. fra egen kommentar i Klassekampen 29/9-2003 "Stå på Åsne!"

http://www.raknerudvillaen.no/kk290903.html

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Hvilke arabiske forfattere er det du mener skriver i en kvinneundertrykkende ånd?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elendig formulert av meg. Det er undertrykking-beskrivelsen man finner hos flere. Kairotriologien, av Naguib Mahfouz

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig! Jeg er imponert over at en mann av Mahfouz sin bakgrunn og generasjon klarte å beskrive kvinnenes vanskelige situasjon så godt. Jeg har tolket en sympati for kvinnene og en refs av kulturen ifht kvinner i det jeg har lest av han. Å skrive i en kvinneundertrykkende ånd forbinder jeg med å stille seg på undertrykkerens side.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kun lest første boka i Kairotrilogien, og der finner du virkelig en kvinneundertykkende mann, han lar nemlig ikke sin kone og døtre få lov å gå UT.
Jeg ser fram til å fullføre trilogien, men måtte ha en liten pause.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Desse bøkene har eg ikkje høyrt om før, men skal merke meg dei. Har Midaqq-smuget i bokhylla , og held på å lese Rebecca-koden som også er frå Egypt ( om enn i ein heilt annan sjanger), og har lyst til å lese meir både om og frå dette landet. Om nokon har fleire tips, tek eg gjerne imot med takk! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det han skriver om er så totalt annerledes fra våre hjemlige trakter som det kan få bli. Menneskene, miljøet og ikke minst alle luktene i de 3 tykke bøker er eksotiskt for oss, men det er nok ikke det for noen av de som er en del av miljøet i bøkene.
Jeg må ha slik litteratur innimellom alt det andre jeg leser, det er godt å skifte "miljø" iblandt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Stian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandTine SundalChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreEllen E. MartolMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje SivertsenLilleviEP L