Absolutt leseverdig om det mangesidige og kontrastfulle Cuba! Denne lesaren kunne ønskje ei litt annleis organisering av stoffet, men heile tida blir han - altså eg - riven med av skildringane. Even Sandvik Underlid skriv lett og levande utan å bli flåsete, og han viser heile tida god innsikt. Merkeleg nok forveklsar han enkelte stader formene slåss og sloss, og han bruker subjektsforma de i de som etter preposisjonar (for de som, av de som) i staden for det rette dem som. Ja, ja - bokmål er vel vanskeleg.

Det nye Cuba skil seg ut frå andre bøker om både dette landet og andre: Forfattaren er personleg utan å bli privat, og han set det han opplever inn i ein større samanheng slik at vilærer om både dei enorme landevinningane som folket har gjort og om problema som dei ennå slit med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Da var den ferdiglest, men tror jeg skal repetere den om en stund...for jeg leste nokså raskt den siste halvdlen. Jeg ble så fascinert av stoffet jeg, at jeg ga den terningkast 6. Blogget litt på den i all hast - sikkert en del slurvefeil som jeg må rette opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder på med denne nå.....finner den interessant og lærerik.
Fin forberedelse for en Cuba-tur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du får ein flott tur til Cuba! Var der for litt over eit år sidan- reiste med ei gruppe- og opplevde mykje. Har besøkt nokre "litterære reisemål", men synest kanskje at Havana med Hemingway er det som har gjort mest inntrykk - ikkje minst besøket på stambaren "La Floridita."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal prøve å få til et "nytt møte" med Hemingway ja. Kikket over til Cuba fra hans sted på Key West en gang og var også på stambaren hans der, så jeg får følge opp i hans spor på Cuba også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

¡Feliz viaje!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, takk. Spennende...har jo undervist om revolusjonen etc da, men ikke opplevd landet selv.. Skulle vel lært litt spansk også, dessverre ikke i min fag-krets. (Brukte Google oversetter og fikk med meg din hilsen...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland