Det finnes mange bra bøker. Ikke fullt så mange WOW-bøker. Finnes det noen her som har sikret seg en måte som peiler seg inn på disse? Jeg er fullt klar over at det er individuelt hva ethvert menneske anser som en fantastisk bok, men kanskje funker like metoder på forskjellige mennesker!

Jeg har ikke hatt store leseroppleveleser siden Harry Potter, Foer, og Coetzees Disgrace, og de har da for pokker ikke mye med hverandre å gjøre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Har vel egentlig ikke noen spesiell teknikk. Har funnet noen ved å lese på coveret når jeg står i butikken. Ellers har jeg stort sett funnet dem ved å ta en sjanse og lese dem. Jeg er veldig glad i serier, så pleier å fokusere på bøker jeg vet det er flere av i samme serie. Liker godt å få et forhold til personen(e) jeg leser om :)

Alternativt kan man jo søke opp bøkene på nett, og lese hva de handler om. Stort sett vet man jo selv hva man pleier å like og ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg peiler meg inn på WOW-bøkene ved å se etter i hyllene hva som har blitt lest av både mor, mormor og andre slektninger...

Ellers går det totalt på måfå... Er ofte en tilfeldighet som gjør at jeg snubler over en perle. Iblant lar jeg meg påvirke av andres mening om ei bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for mange gode svar! Nå har jeg begitt meg ut på onskebok og den engelske versjonen, og de virker lovende. Noen generelle favorittbøker er også notert. Så får vi se om jeg ikke treffer litt bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke noen teknikk i den forstand, og jeg går på bommerter innimellom. Men det første jeg gjør er å lese om boka, hva den handler om, så ser jeg hva andre mener om den, og kjøper jeg den i butikk, så leser jeg noen linjer i boka i butikken før jeg tar den med meg. Jeg vil tro at av 10 bøker jeg kjøper, så ender jeg med en til to dårlige, en til to knallbra og resten helt greie, underholdende bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg er det tydeligvis en ubevisst følelse som gir meg bøkene jeg faller for. Jeg har ingen bestemt teknikk, men pleier å bruke reklamen for boksalg til å krysse ut bøker jeg siden låner på biblioteket. Da velger jeg noen meg-typiske bøker og noen utypiske bøker for å utvide bokkretsen min.

Bokens forsiden må appellere til meg på en eller annen måte og skriften må ikke være for stor eller for tett, arkene må heller ikke være for tynne.

Jeg pleier å lese bokanbefalinger i avisen og skriver noen ganger opp de som frister. Og noen ganger leser jeg bøker andre mener jeg bør lese.

Jeg tror det er lurt å ikke være kresen og ikke være redd for at boken ikke skal passe, men være åpen og nysgjerrig på hvor boken kan bringe deg. Jeg tror leseropplevelsen påvirkes av hvilken innstilling man har til boken. Er man åpen oppdager man kanskje mer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har funnet mange gode bøker ved å bruke nettsidens egne bokanbefalinger "bare for deg" (se øverst på siden). Der finner du bøker som er basert på de bøkene du allerede har lest, favoritter, terningkast m.m. For meg har dette fungert som et nyttig hjelpemiddel. Jeg tar stadig i titt innom og finner mye spennende der. Det er ihvertfall et forsøk verdt. Det er heller ikke sikkert at alle er klar over denne muligheten. For øvrig har "bokelskere" og alle "elskerne" her inne vært den største inspirasjonskilden til de bøkene jeg har lest de siste 2 årene. Bedre kunnskap om bøker finnes knapt noe annet sted.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

www.onskebok.no tok en del av de utfordringene du snakker om på kornet. Her hadde 60 bibliotekarer rundt i hele Norge lest seg gjennom bøker (obs - tjenesten stoppet i 2010, men de bøkene som ligger der kan absolutt anbefales). Da kan du si hvor mye av hver stemning du ønsker deg (fra morsom til alvorlig, fra trygg til truende, osv.osv.). Dersom det er et treff du liker, så foreslår de også "liknende" opplevelser. Hvis du ønsker engelske bøker, så er den engelske versjonen mer oppdatert: http://whichbook.net/ Lykke til i jakten på "den gode leseropplevelsen" :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenker at når du har hatt dine største leseopplevelser med vidt forskjellige bøker, er det ikke nødvendigvis bøkene alene som skal ha æren for det, men en spesielt heldig match mellom bøkene og den modusen du var i da du leste dem.

Det er jo ikke uten videre lett å finne en metodikk for å gjenskape noe slikt, men det beste tipset jeg kan gi, er å bruke følelser og fornuft i like mengder når du skal velge ditt neste leseprosjekt. Du skriver egen blogg, og har antakelig god greie på hva som finnes av mulige leseprosjekter der ute. Å bruke den kunnskapen samtidig som du virkelig kjenner etter hva du har lyst til å lese burde i hvert fall gi et godt grunnlag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tja, du kan f.eks gå inn på "finn bøker" her på bokelskere, og trykke på "Favorittbøker", så får du opp ei toppliste på favorittbøker, uavhengig smak og person. Når f.eks 30-100 personer har ei bok som favoritt, så pleier den å vere meget bra! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller som de sier på Blefjell: Ti tusen lemmen kan ikke ta feil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøver til stadighet å finne de bøkene man blir helt og fullstendig oppslukt av, men det nærmeste jeg kommer en teknikk for å finne dem er å lese den første siden.
Nesten alle bøkene jeg har elsket har trukket meg inn fra første setning, så derfor liker jeg å lese over tråden med første setninger og avsnitt. Har prøvd å finne lister på internett med mine favoritter og se litt på de andre som står der, men det funker som regel ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit Honningsvåg