Når jeg leser krimbøker, like jeg best de bøkene hvor det er litt mer enn bare krimhistorien. Likte for eksempel godt Karin Fossums "Elskede Poona" med en nydelig kjærlighetshistorie og "Drapet på Harriet Krohn" som forteller noe om spilleavhengighet, eller Minette Walters "Acid Row" om massesuggesjon.

Har dere noe forslag til krimbøker som kan fungere på flere plan?

I påska har jeg tenkt å ta med meg Emilé Zolas "Therese Raquin" som vel faller godt utenom krimsjangeren, men jeg er altså ikke ute etter bare det som faller innenfor en snever definisjon, og det trenger ikke å være av nålevende forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Ut fra det du liker, vil jeg - igjen - slå et slag for Sidney Sheldon.
Start gjerne med Kommer morgendagen?. Det gjorde jeg, og jeg ble helt solgt.
Sheldon har "rolig" (?) krim som spiller på flere plan. Han skriver enkelt, og han har en spennende psykologisk tilnærming. (Vær obs på at iallfall 2 av bøkene hans må leses i riktig rekkefølge.)
Ellers støtter jeg VELDIG Julies forslag på Karin Alvtegen. Hun har også en artig psykologisk nerve i sine historier. Jeg har lest mange av bøkene hennes, og jeg har akkurat begynt på Skam nu.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kerstin Ekman: Hendelser ved vann (Bygdehistorier); Mons Kallentoft; Høstoffer (alkholmisbruk på arb.plass); Nikolai Frobenius: Jeg skal vise dere frykten (Edgar Allen Poe).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nikolai Frobenius med Jeg skal vise dere frykten ligger øverst i lesehaugen min i påsken så dette lover godt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble litt nysgjerrig på Frobenius, og nå ser jeg at "Latours katalog" står ulest i bokhylla mi. Har du lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker krimbøker med spøkelsker og det litt mystiske. Kan anbefale "Den som graver en grav" av Yrsa Sigurdardottir. Og så har jeg selv luktet litt på "Nattefokk" av Johan Theorin, den virker veldig spennende og skal definitivt lese den snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du kunne tenke deg å lese Andre Bjerkes klassiske krimbøker fra 40-tallet, får du en dose psykoanalyse - som var i vinden på denne tiden - i tillegg til medrivende krimplott.

Jeg kan også anbefale å lese noen bøker med historisk krim, altså med handling lagt godt tilbake i tid. Hvis forfatterne har gjort jobben sin bra, får du da en dose historielærdom i tillegg til selve mysteriet. Kurt Aust med sine foreløpig 5 bøker fra Danmark/Norge rundt 1700, og C J. Sansom med samme antall bøker fra England rundt 1540 kan trygt anbefales.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende forslag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har truffet en kjepphest hos meg med spørsmålet ditt. I fjor sommer hadde jeg et leseprosjekt - med tilhørende liste - som gikk ut på nettopp å finne litt særpreget krim. Lista finner du her. I tillegg til Sansoms bok ga særlig nr 2, 3 og 9 fine leseopplevelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips. Dette skal jeg sjekke.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De anbefalingene støtter jeg fullt og helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg burde egentlig bare skrevet Karin Alvtegen. Hun skriver psykologiske thrillere som er helt topp. Hun fikk Glassnøkkelen for boka Savn i 2001.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest Hypnotisøren av Lars Kepler. Den boka har en veldig bra handling samtidig som den er veldig spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du bør sjekke ut Unntaket av Christian Jungersen om du ikke har lest den. Er vel mer en thriller enn typisk krim, men anbefales virkelig om du leiter etter noe som funker på flere plan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den boka hadde jeg ikke hørt om tidligere, så jeg måtte lese omtalene jeg fant her inne. Og den høres absolutt lesverdig ut - takk for forslaget!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Værsågod, håper du leser og liker den! God påske!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør som Gitte anbefaler, les engler over georgia av R.J Ellory, fantastisk bok...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Karin Fossum har utgitt ni bøker om Konrad Sejer, og jeg anbefaler å lese de bøkene du allerede ikke har lest. Det som gjør bøkene så bra, er at de også (som du sier) handler om noe mer. Anbefaler på det varmeste resten av bøkene om Konrad Sejer. En annen bok som kanskje kan være verd å lese er "Tokyo" av Mo Hayder. God påske:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Engler over Georgia" av R.J.Ellory. Den er nesten mer en roman, om en som vokser opp i Georgia og hans livsreise.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du ikke har lest noe av Kate Atkinson vil jeg på det sterkeste anbefale hennes "krimserie". Første boka i serien heter Case Histories. Dette er krim uten å være krim, liksom...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud