Har kopiert fra bloggen min.

Novellene er vinklet på ulike måter. Men alle handler om MOT på en eller annen måte.Noen mer tradisjonelle enn andre.dvs. det ble for tradisjonelt. Mens andre igjen er annerledes og noen er en blanding av alt. Jeg personlig synest ikke alle tekstene handlet om MOT. Men heldigvis var det et fåtall. Når novellesamlingen heter MOT så synest jeg novellen burde fange opp de situasjonene hvor det vises mot og ikke stoppe opp rett før.

Språket i boken vekslet mellom nynorsk og bokmål. Når det finnes ulike forfattere så blir jo språket annerledes. Noen av novellene synest jeg hadde et forvirrende språk. .feks. setninger og ord som kunne bety mye. Mens andre var mer opptatt av rå og provoserende språk som var mer tilpasset ungdommen.

Jeg har tenkt litt på hva Ordet MOT og hva jeg legger i det. Jeg har vel sett på det som noe veldig subjektivt. Man tør å gjøre noe som man drømmer om selv om det koster eller å ta valg som mange er i mot det. Men etter å ha lest denne boka har jeg fått øynene opp for at MOT kan være så mye,mye mer. Men kanskje mest av alt det er en måte vise kjærlighet og omsorg ovenfor.

Jeg synest alt i alt var novellesamlingen sånn midt på treet. Jeg likte like mange som de jeg ikke likte. De store favorittene for min del ble Dette blir mellom oss av Taran Bjørnstad og Dagens helt av Charlotte Glaser Munch

Jeg anbefaler boken videre nettopp fordi man setter søkelys på begrepet MOT på ulike måter samt at noen av novellene er veldig god:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanne