Kjempefin bok! "Trigger" handler om Alise, som har skrytt til bestevenninnen sin at hun er superflink med hester, selv om hun egentlig er livredd de. Det hele begynner da hun hjelper moren og pakke ned huset til bestefaren Lasse, som skal flytte på gamlehjem. Lasse er en sur gammel gubbe som Alise aldri har hatt noe særlig kontakt med. Men hun finner ut at det en gang skjedde noe som forandret både bestefaren og hans forhold til moren hennes. Plutselig en dag dukker det oppp en vill hest i nabolaget til Alise, og det viser seg at noen er ute etter å slakte den! Ved hjelp av Lasse, som tilfeldigvis er ekspert på hester, og bestevenninnen Rebekka, gjør Alise alt hun kan for å redde hesten. Men vil de greie det før det er for sent?

Dette er en fin og lettlest barnebok. Det sentrale temaet er hest, men fordi Alise ikke er en hestegal jente når vi først treffer henne, blir det ikke for mye hesteprat. Andre temaer i boka er vennskap og familieintriger. Litt etter litt får vi vite hvorfor forholdet mellom Lasse og moren ikke har vært så bra, og hvorfor Lasse er som han er. Boka vil nok appellere til jenter som er opptatt av hester, men jeg vil tro at jenter som ikke er hestegale også kan komme til å like boka. Det er mye følelser på få sider, og det er velskrevet. Jeg kommer absolutt til å anbefale denne videre, og jeg gleder meg til å se filmen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandLaila