Han kjenner Båten best, som bygt heve.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Han kjenner båten best,som har bygget den..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Minner litt om uttrykket "Den vet best hvor skoen trykker, som har den på".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lært mye av Ivar Aasen når det gjelder nynorsk. Men noen er særdeles vriene, der bare "ordbøker" kan løse ordtaket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

hehe det kan du gjerne si, men det er tross alt over 100 år siden man startet med å skrive nynorsk. Mange av ordene er avleggs i dag og da er det godt å ha en ordbok i nærheten. Samkjøringen har vært underveis med forskjellige stopp underveis, men det er ikke så mye så skiller bokmål og nynorsk lengre tror jeg. Iallefall er det mye mer forståelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har selv lært litt av Ivar Aasen. På barneskolen sang vi "Mellom bakker og berg utmed havet" (alle 5 vers) utenat. Vi fikk i hjemmelekse å pugge den, deretter sang vi den av og til som start på skoledagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi måtte også pugge slike sanger utenat, men de ble fort glemt når de ikke ble gjentatt med visse mellomrom. Noen ganger måtte vi pugge dikt/sanger som ikke var for oss barn å skjønne teksten av. Vi ble bare hørt ikke noe mer, ingen tolking av noe slag. Sånn var det bare - i generasjoner tror jeg, inntil noen tenkte nytt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone H