I fjor vår tok jeg et fag som omhandlet politisk utvikling i Latin-Amerika, og har som resultat blitt helt oppslukt i et kontinent jeg visste lite om på forhånd. Jeg har kjøpt flere bøker som omhandler politikk i Latin-Amerika generelt og noen som tar for seg spesifikke land, men det jeg mangler er kunnskap om Latin-Amerikansk kultur.

Derfor henvender jeg meg til bokelskerne her inne, for å høre om noen av dere har kjennskap til gode bøker fra dette kontinentet? Tenker da helst på skjønnlitteratur, men faktabøker kan også være aktuelt. Siden jeg skriver Latin-Amerika og ikke Sør-Amerika er det de spansktalende landene pluss Brasil jeg er mest opptatt av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Mitt søtappelsintre av Jose Mauro De Vasconcelos er en av mine store favoritter. En nydelig bok. Brasiliansk, så det burde jo passe. Den er gammel, så du finner den nok bare på biblioteket eller i antikvariat (norsk oversettelse fra 1973).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Hjerter i chili" er en deilig film om mat og kjærlighet basert på boka med samme navn (på spansk: Como agua para chocolate) av meksikanske Laura Esquivel. Jeg har ikke lest boka, men har fått den varmt anbefalt og har den på ønskelista mi. Det skal være magisk realisme lignende Isabel Allende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://bokelskere.no/bok/the-country-under-my-skin/206978/

I denne boka fikk jeg god innsikt om Nicaragua, som er det eneste Latin-Amerikanske landet jeg kan noe særlig om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gabriel Garcia Marqez er en av mine favoritter! Han er en av gudfedrene i magisk-realisme sjangeren, som jo man ser i feks "Åndenes hus". Han har skrevet mye, så det er et flott forfatterskap å elske! Må spesielt skryte av "Hundre års ensomhet" og "Kjærlighet i koleraens tidsalder." Ellers er jo Neruda (også kjent fra Il Postino) flott! :) God lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jose Donoso - Sommerboligen. En merkelig roman om en overklasse, vil tro i Chile. Favoritt for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isabel Allende, men henne har du vel på blokka allerede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Geir SundetEmil ChristiansenLars Johann MiljeMaikenHeidiElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronilleTove Obrestad Wøien