Don Rosa altså..... jeg bøyer meg i støvet!! Den mannen er GENIAL!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg har egentlig aldri forstått hvordan folk kan inkludere tegneserier i lister over bøker de har lest. Så fikk jeg "Hall of Fame, Don Rosa" til bursdagen min og skiftet fullstendig mening. Elsker hvordan han gjør en tegneserie om til en ordentlig bok! Leste nettopp "Visdommens voktere" og ble utrolig imponert over alt arbeidet han har lagt ned i å inkludere historisk korrekte detaljer, hendelser og fakta. Det er tegneserie man faktisk kan lære noe av! Og selve tegningene.. Kan man egentlig få studert dem nok? Hver eneste rute har så fantastisk fine detaljer og det er noe nytt å oppdage hver gang man leser en historie!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, alt forarbeidet han gjør, det er helt utrolig! han tegner ikke bare en historie om Donald som driter seg ut, men det er så innmari gjennomført, hver eneste rute. Og ansiktsuttrykkene dems! han får frem så utrolig mye ved bare noen tegnede streker! han er utrolig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! Svært mange tegneserier kan definitivt sidestilles med bøker; grafisk roman har blitt et etablert begrep. For min del handler det først og fremst om god historie og gode karaktertegninger. Og bilder sier jo mer enn ord på mange måter.

Don Rosas detaljkunnskap og -rikdom skal heller ikke kjimses av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grafisk roman, så klart... Har selvfølgelig hørt det før, har bare ikke gjort koblingen!:)

Ja, se bare på forskjellen mellom "vanlige" Donald-historier og historier som kommer fra Don Rosa og Carl Barks. En av grunnene til at jeg ble så begeistret for Don Rosa til å begynne med, var at han skrev "Skrue McDucks liv og levnet". Gode og komplekse karakterer er like viktige i tegneserier som bøker synes jeg, og Skrue er min yndling fordi han kommer med så mye historie. Han har levd et fantastisk liv!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skrues liv og levnet, ja. Husker den kom som føljetong i Donald-bladene for mange år siden, må være rett etter at Don Rosa skrev den, tror jeg, ganske tidlig på 90-tallet. Jeg gledet meg hver uke til Donald-bladene kom i butikken, slik at jeg kunne få meg meg et nytt kapittel av Skrues liv. Det er en fantastisk jobb Don Rosa gjorde der, særlig med tanke på at alle detaljene er hentet fra informasjon Carl Barks opprinnelig ga oss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig:) Det at det er basert på opplysninger og informasjon fra Carl Barks gjør det ekstra konsekvent og troverdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elsker Don Rosa! Fyren er dødmorsom. Sidestiller ham med Carl Barks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødGrete AastorpAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild S