Dette var ei så interessant bok at jeg har sittet å nilest. Selv om jeg er for ung (kremt) til å ha fått med meg den språkstriden som rei landet både før og etter 2. verdenskrig, forstår at det har vært både vanskelig og følelsemessig en utfordring.
I denne boka får vi et lite innblikk i hva Arnulf Øverland kjempet for, og jeg må si jeg lot meg imponere hvordan har la fram bl.a. sitt syn på saken.
Han skriver
Et levende sprog, det er et sprog i vekst. Og sprogutviklingen i Norge har gjennom hundrede år gått mot en sammenslutning av de norske dialekter og det i sin opprinnelse danske skriftsprog.
Denne boka et utgitt i anledning Riksmålsforbundets 60 års jubileum i 1967 og er en samling av Arnulf Øverlands foredrag og artikler om sprogsaken.

I min skolekrets var det avstemning om det skulle være bokmål eller nynorsk skole, resultatet ble bokmål, selv om vi snakket mer nynorsk enn bokmål.

Bak på boka står det :"Sprog og usprog" bør være pensum for enhver som ønsker å gjøre seg opp en mening om sprogstriden i Norge".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Språk og ikkje minst språkstrid engasjerer, og språkutvikling er interessant! Spennande! Men sjølv om dei to skriftspråka har meir fellestrekk no enn før, så er det nok ei stund til vi får en sammenslutning

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var nok ikke lett å komme fram til en løsning som begge parter kunne leve med i språkstriden som varte i flere år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ole Jacob OddenesHarald KAnette SRavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin Sillibakken