Det er nevnt endel om det i den biografien av Geir Kjetsaa. her er en pdf versjon av et foredrag han har holdt. http://oversetter.oppdateringsfabrikken.no/media/Tolstoj.pdf.

Videre er det disse polakkene i "Spilleren" som klynger seg som igler og røver til seg penger fra eldre damer. Franskmenn er alle falske materialister gir han uttrykk for mer eller mindre direkte.

et lite urdrag fra disse vinternotatene ""Franskmannen er stille, ærbar og høflig, men bunnfalsk, og penger er for ham alt. Idealer kjenner han ikke. Forlang ikke overbevisninger av en franskmann, ikke engang overveielser. Det alminnelige dannelsesnivå er skremmende lavt..."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk skal du ha Preben, helt supert altså. Nå har jeg lagret lenken du oppga og lest gjennom.
Jeg har ennå ikke lest Kjetsaa sin biografi om F. D. kun Peter Normann Waage's biografi.
Litt av noen typer, men du verden, tenk hvor mange mennesker de har gledet med sin litteratur.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest Normann Waage sin biografi bare fått med meg at den handler om diktningen og ikke så meget hans liv utenom. Derfor er jo begge to relevante på hver sin måte.

Jeg syns dem er fantastiske da jeg protesterte når jeg fant ut at læreboka jeg hadde i norsk på videregående bare hadde en eneste side om Dostojevski (Tolstoj var ikke engang nevnt). Resultatet av dette krumspringet var at jeg ble nødt til å holde foredrag om Dostojevski og Tolstoj. Det er uanstendig å snakke om realismen også ekskludere noen av de aller viktigste bidragsyterne på den måten mener jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethHarald KGro-Anita RoenMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundIvar SandEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldJane Foss Haugen