Oi, eg vert imponert når eg les om systema nokon her utviklar. Eg må innrømma at eg av og til tenkjer at "dette må eg notera" eller "dette må eg merka av" - desverre manglar eg gjerne ein blyant i nærleiken akkurat då. Og noko anna enn ein blyant får aldri komma i nærleiken av mine bøker. Men kanskje eg skal utvikla eit eller anna system? Det kan jo vera interessant å sjå kva eg har tenkt ein gong seinare - eller kanskje er det like greitt å vera fri tidlegare tolkingar.

Pensumbøker, både skjønnlitterære og andre, har av og til notatar i seg, men eg er forsiktig - dessutan er det ikkje alltid eg finn att notatane mine i bøkene, so greiare å evt ha dei på ark eller i notatblokk. Det er likevel interessant å bla opp att i dei bøkene eg har hatt med meg på førelesing, og finna andre sine tankar i dei, med mi skrift. Kva var viktig då? Er eg einig no?

Eseløyre, derimot, det har dei gjerne. Ikkje fordi eg brettar ned sjølv, men fordi bøkene mine vert hardt brukt - ligg i veska, i sengi, på kanten av vasken osb. Eg meiner bøker er til for å brukast, elskast og aldri aldri kastast. Men det finst sjølvsagt utgåver eg er meir forsiktig med enn andre - Austen med gullkantar eller litteraturhistoria frå 1898 vert sjeldan med på tur, for å sei det slik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Dersom du ikke har prinsipper mot eselører, og kanskje til og med syns som jeg, at bøkene er vakrere velbrukt enn ubrukt, vil jeg komme med et tips på et system som fungerer for meg;

-Eselører i øvre kant av siden brettes som bokmerke.
-Eselører i nedre kant av siden brettes for å merke av siden hvor jeg fant et artig/viktig sitat o.l.

Etter at jeg er ferdig med boka (eller underveis, for den del), kan jeg bla til de sidene hvor de viktige notatene ble gjort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som jeg skulle ha sagt det selv, Mari. De fine bøkene mine med gullkanter er også omtrent de eneste jeg tar av smussomslaget på når jeg leser dem. Ellers er de på, selv i vesken, kofferten etc. Bøkene mine er ikke ment for utstilling, de er ment for å leses - gjerne mange ganger. Og skal se sånn ut også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg