Jeg leser lite krim, men nå er det jo straks påske, og da fikk jeg lyst på litt påskekrim. Er det noen som har en spennende krimbok å anbefale? Ikke for guffen (psykologisk) helst, og ikke på 500 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg liker bøkene til Ann Cleeves godt. Typisk engelsk krim (eller britisk, bør jeg vel si, siden noen foregår på Shetland). En veldig bra krimbok er "Mord i prestens hage" av Eva Ramm (mener jeg det er?). Underholdende og fornøyelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Agatha Christie, spesielt Poirot og også Miss Marple. Ellers leste jeg en bloggpost om "cozy crime" som "er en ny serie krimbøker med lun stemning og et minneverdig persongalleri – uten at det går på bekostning av spenningen." Har ikke lest noen av disse selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et av mine beste påskekrimminner er Knut Nærums Døde menn går på ski. Nå er riktignok det en krim-parodi, særlig på André Bjerkes krimbøker, men den er også utrolig god. Og morsom.

Ellers synes jeg aldri Christie er så feil i påsken. En av hennes noveller som jeg kun har lest i påsken er Tre blinde mus, som ble til teaterstykket Musefellen. Antageligvis fordi den er satt til et hus som er værfast i en snøstorm, og det passer jo påskefjellet og hyttefølelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var godt du minnet meg på bøkene til Knut Nærum. Har noen bøker av ham som jeg ikke har lest enda. Takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig, har lyst til å lese dem igjen selv snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat som deg foretrekker jeg bøker som ikke er for gufne. Som årets påskelektyre hvorfor ikke velge en bok av vinneren av Rivertonprisen: Torkil Damhaug. Både "Ildmannen" og "Døden ved vann" er kjempefine. En veldig bra bok av en svensk forfatter er :"De ensomme" av Håkan Nesser. En bok med masse spenning på det psykologiske plan er "Blacklands" av Belinda Bauer. (Den første av disse fire er foreløpig bare i innbundet utgave. Foretrekker du en pocketutgave, kan du velge en av de tre andre. Lykke til med påskelesinga!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig i preferansen deres. Derfor stusser jeg litt på anbefalingen av "Døden ved vann". Det er da virkelig noe av det gufnere i sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er jeg enig, måtte lese boken i porsjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo også mange bøker med krimnoveller som kommer nå til påske om det er av interesse. De inneholder jo litt forskjellig. Vet at feks Juritzen forlag har gitt ut en hvert år siden 2009

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen