Har bare lest en Warhammer-bok tidligere. Det var en fantasy-bok som het Drachenfels og den var litt kjedelig, så det ble aldri mer av det. Så kom jeg over denne mursteinen av en bok: The Ultramarines Omnibus. Ikke bare marines, men de er faktisk ultra. Dette må være tøffe saker. Dette er fra serien Warhammer 40,000 og er science fiction. Etter å ha lest introduksjonen og den første novellen Chains of Command, har jeg innsett at dette er et veldig komplekst univers som jeg vil trenge litt tid til å sette meg inn i. Eller kanskje mye tid. Det er blodig action og full guffe hele veien, men jeg vet ikke helt hva som foregår. Har fått med meg at Ultramarines er en type Space Marines som kjemper for keiseren. Keiseren er visst også guden deres. Vet ikke helt hvem de slåss mot (Chaos Space Marines var nevnt, men det var visst en type fiende). De kaller i hvert fall fiendene både forrædere og kjettere (kanskje de ikke tilber keiseren?), og de har tanks dekorert med blasfemiske runer, uten at det blir utbrodert hva som er blasfemisk med dem. I den første historien prøver kaptein Idaeus og hans Ultramarines å sprenge en bru i nærheten av et sted som heter Mercia. Det er masse skyting og eksplosjoner, men ellers er det litt forvirrende hva som faktisk foregår og hvorfor. Kanskje har jeg valgt feil bok å starte på. Skal i hvert fall lese videre på den neste historien, Nightbringer, for å se om jeg blir noe klokere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har ikke lest denne, men har lest Spacewolf omnibus som foregår i samme univers. Disse romulvene er også marinejegere. Tror mye av disse historiene skrives utfra at leseren kjenner universet og konflikten med de s.k. kaoskreftene fra før av. Som du skriver er det ekstremt blodig og disse marinejegerne forventes å være fanatisk lojale mot keiseren:) Vil ikke kalle dette for god sf direkte selv om det faller litt under en av mine favorittundergenrer, Space Opera:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har brukt søndagen til å lese ferdig Nightbringer, og har fått litt mer forståelse av Warhammer 40,000 universet. Fikk aldri noen forklaring på krigen i den første historien (et korstog visstnok), men nå er det en ny krig på gang. Planeten Pavonis har ikke betalt skatten sin til keiseren, og det er fy fy. Adept Ario Barzano fra Administratum, eskortert av kaptein Uriel Ventres og hans Ultramarines, drar dit for å undersøke. Der finner de opprør, både religiøst og politisk, samtidig som et skip med fæle romvesener (eldar) lager mye kvalm for menneskene der. Dette er en veldig blodig og brutal historie. Alt er ekstremt macho, så dette kan nok kalles en skikkelig guttebok. Jeg syntes i alle fall det var veldig spennende, men alle de religiøse undertonene syntes jeg ikke så veldig mye om. All den tilbedelsen av keiseren fikk meg til å bli litt usikker på hvem jeg skulle holde med, opprørerne eller Ultramarinen? I hvert fall i begynnelsen, før opprørene viste sitt sanne ansikt og jeg fikk vite hva som lå bak alt. Har to historier igjen i denne omnibusen nå, og er veldig spent på hva som skjer videre. Warriors of Ultramar er neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Warriors of Ultramar var ikke like bra som Nightbringer, men bra nok. Denne gangen må Uriel og hans Ultramarines alliere seg med en annen avdeling (eller chapter som de kalles) Space Marines kalt Mortifactors, ledet av Chaplain Astador. Sammen må de forsvare planeten Tarsis Ultra fra noen vemmelige romvesener kalt tyranids (minner veldig om zerg fra StarCraft, men kanskje litt mer rabiate). Jeg syntes kampene trakk ut litt i det lengste. Særlig de oppe i verdensrommet. Det er bare så mange ganger man kan lese om romskip som skyter på rom-monster, eller soldater som dreper og blir drept av monstre, før det begynner å bli monotont og kjedelig. Heldigvis besinner forfatteren seg etter hvert og serverer litt mer variasjon. Hele boken er fullstendig brutal og blodig, og antallet dødsfall (på begge sider i konflikten) er enormt. Graham McNeill sparer ikke på kruttet, det skal være sikkert. All krigsglorifiseringen og snakket om å dø med ære i kamp for keiseren blir litt mye noen ganger, men man får litt avlastning i bihistorien om Snowdog og hans bande med tyver som også prøver å overleve krigen. Uriel begynner også så smått å få litt mer dybde og personlighet, noe som gjør det litt mer interessant å lese om ham. Det er tydelig at hendelsene i den forrige boken har påvirket ham. Blir spennende å se hvordan det går videre i den siste boken i omnibussen, Dead Sky, Black Sun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dead Sky, Black Sun er den siste, og den dårligste, i denne omnibusen. Uriel, og hans venn Pasanius, blir sendt i eksil fordi de ikke fulgte Codex Astartes (den hellige skriften deres som forteller hvordan de skal krige) i den forrige boken. De havner i The Eye of Terror (fikk ikke helt med meg om dette var en annen planet eller en demon-dimensjon) hvor de havner i klammeri med Honsou og hans Iron Warriors. De ligger mye historie bak fiendskapet mellom Iron Warriors og de som er lojale mot keiseren, og jeg har ikke lest noe av den tidligere så det var litt forvirrende til tider. Man må bare godta at de er bitre fiender. I tillegg så må de kjempe mot både demoner og andre groteskerier. Det er ikke måte på hva Uriel må slåss mot. Hadde jeg ikke lest de andre bøkene først, og dermed blitt litt herdet mot den blodige og røffe historien, så hadde jeg nok blitt litt sjokkert. Jeg kan nevne The Unfleshed som et eksempel. De oppfinnsomme kirurgene til Iron Warriors er et annet. Boken hadde sine spennende stunder, men det ble for mange monstrøsiteter på en gang for min smak. Men slutten åpner dog for en interessant fortsettelse. Ultramarines-historiene er i hvert fall ikke det beste stedet å starte hvis man er ukjent med Warhammer-universet. Har en Ravenor Omnibus liggende som jeg også tenkte å prøve meg på, men tror jeg må ta en pause med noe annet først. En rolig western, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KMarianne  SkagesiljehusmorJan-Olav SelforsTheaTove Obrestad WøienReadninggirl30NorahJarmo LarsenPiippokattaToneTrude JensenAnniken RøilAud- HelenTor-Arne JensenElisabeth SveeVioleta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-Lise