Jeg kalte det låne mot abonnementspris fordi det virker så fremmed å snakke om å leie bøker. Men det er vel det det er snakk om.

Poenget med den såkalte streamingen er at man skal få lest e-bøker på en billigere måte enn ved å kjøpe dem. Forlag og forfattere er villige til å " leie" ut ebøker til en lavere pris enn kjøpsprisen.

Det står på forfatterforeningene side at det også vil være mulig å lage leieordninger, der du faktisk betaler for å låne en bok i noen uker, da snakker vi ikke om noe abonnement.

Det blir jo ebøker til utlån på bibliotekene - men det ser ikke ut til at bibliotekene vil kunne låne ut den samme boka til mange av gangen. Du kan derfor bli ventede i en "ebok-kø" - det høres litt surrealistisk ut må jeg innrømme. Men det kan kanskje være greit å ha et alternativ - en mulighet til å lese bøkene nå, til en lavere pris enn kjøpspris. Her kommer streamingen inn i bildet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg for min del kommer ikke til å være villig til å leie ei bok i noen uker. Jeg er en alt for udisiplinert leser til det. Det kommer til å være alt for mange bøker jeg ikke får lest ferdig innen fristen. Sånn er det allerede for meg med bibliotekbøker. Jeg kommer ikke til å betale for bøker jeg må "levere tilbake" innen en viss frist fordi jeg vet jeg ikke kommer til å rekke å lese mesteparten av dem. Jeg tar ofte pauser i bøker for å lese noe annet ei stund, så bøker blir liggende i perioder.

Både når det gjelder leie ved nedlasting og streaming, vet jeg ikke om bokbransjen skjønner helt hvor langt ned i pris de må gå for å få folk interessert. Det spiller ingen rolle for folk at de har tilgang til massevis av bøker - det de må forholde seg til er hvor mange av disse de faktisk kommer til å lese, og de vil ha det en hel del billigere enn om de skulle kjøpe bøkene til odel og eie - og folk kjøper ofte pocketbøker og bøker på salg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiol