Hehe! Jeg leser nesten bare på Lesebrett, men har alltid med en papirbok eller to som backup. Må ta høyde for potensielle teknologiske kriser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg hadde faktisk aldri hørt om lesebrett før nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesebrett er utbredt, blant annet i USA, hvor Nook og Kindle er de mest kjente merkene. 15% av bokmarkedet i USA er e-bøker, og det meste leses på Lesebrett (tror jeg). Mange (inkl jeg) liker bedre å lese bøker på svart-hvitt-skjerm enn dataskjerm/ipad. Lesebrettskjermen har mer til felles (nesten!) med en bokside enn en dataskjerm. Lesebrett veier gjerne 200 gram, og er lettere å ha i veska og dra opp på bussen en iPad. De nyere variantene kommer med bokhandel på brettet. De amerikanske merkene er lengst fremme teknologisk. Fordelen med brettene som tilbys av norske bokhandler er at du får lastet ned norske bøker rett på brettet. Se feks her http://www.libris.no/nb-NO/Artikler/SUPERENKELT-LESEBRETT/ (min arbeidsgiver)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Senest i går sovnet jeg på sofaen og boka falt først på magen min og deretter ned på gulvet.. Hvor godt tåler et lesebrett slik håndtering?

Jeg er et stemningsmenneske, og blir utrolig lett påvirket av det jeg kaller "stusslighet" - en skjerm har da ikke mye sjarm og er kjedelig å se på. Jeg får ikke kjærtegnet sidene eller permen. Papir er koselig under fingertuppene, eldre papir av dårligere kvalitet misfarges litt, og det er også koselig... Eldre bøker har ofte ornamentikk under kapitteldelingene, bevares det om eldre bøker digitaliseres? Er det kun nyere titler som gis ut nå? Vet om mange steder jeg finner eldre bøker i digitalt format, men jeg kan ikke si jeg har lagt merke til at det har vært snakk om tidligere utgivelser i ebokform.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man kan ha omslag på lesebrettene som beskytter mot fall. Men jeg håper ikke lesebrett og bøker blir et spørsmål om enten eller - snarere både og. Det ekte og vakre som du beskriver rundt bøker må ikke fortrenges!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er ikke hverken ebok- eller lesebrettilbudene gode nok til at det blir begge deler - ennå... Jeg vil heller bruke pengene på flere bøker enn å kjøpe dippedutter som går i stykker. Hvor mye tåler et lesebrett, burde jeg kanskje ha spurt?

Du gjetter riktig: Nostalgien bytter jeg aldri ut!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke det tåler en slik behandling da vil du isåfall trenge å forsikre lesebrettet. Om jeg skulle være uten bøker i 3 uker (mens det er på reperasjon) fordi jeg hadde mistet lesebrettet i gulvet ville jeg mest sannsynlig ha fått et nervøst sammenbrudd, pisket meg selv er drukket meg halvveis til døde.

Fungerer sikkert fint det der med lesebrett, men jeg syns dem blir upersonlige, jeg liker å slite bøkene mine individuelt. Jeg skjønner godt at du reagerer på slike monotone negativitetsimpulser, jeg ser jo også det at min motstand mot dette lesebrettet er ytterst irrasjonell og jeg tror våre eminente amerikanske innovatører er verdens beste. Har massevis av respekt for silicon valley og deres levende kreativitet, men for meg så dreier det seg om komfort å jeg er ikke komfortabel med dem. Tror forøvrig heller ikke mine forfedre ville satt pris på at jeg skulle byttet ut bøkene mine med abstrakte databytes eller andre luftslott.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg tror nok det er rett når noen sier de amerikanske lesebrettene er de beste - men hvis du er irrasjonell i din motstand, da er jeg det også... Deler gladelig flaske med deg hvis lesebrettene skulle finne på å overta hverdagen for oss (Gud forby!!)..

Boksamlingen min er definitivt ikke et luftslott, og slik vil jeg fortsette å ha det! Elsker gamle og slitte bøker og de blir stelt med kjærlig hånd hos meg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche Vargas