Dette er jo et meget situasjonsbetinget emne, men jeg lurer på hvor mange timer dere entusiaster (meg selv innebefattet i begrepet) setter av til å lese sånn til daglig ? mulig at jeg bare vil bekrefte at jeg er et spesielt tilfelle som bruker omtrent 5 timer av dagen men nå er jeg engang for øyeblikket arbeidsledig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 41 svar.

[ Slettet av bruker ]

Det kommer an på humøret, og mye annet. Noen dager kan jeg sitte ute i en stol mens barna leker og lese, mens andre dager er ikke dette mulig. Noen dager ser jeg TV på kvelden, eller spiller spill, andre kvelder leser jeg... Men; jeg leser ALLTID på senga. Alt fra 30 minutter til flere timer daglig da. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig situasjonsavhengig, men fem timer om dagen skjer ofte her også. Jeg ser veldig lite på tv, så kveldene går med til boklesning og litt internettsurfing som oftest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Antall timer jeg leser pr/dag vet jeg egentlig ikke. Men jeg har lest ut to bøker i helgen:

  • Kongens hjerte av Gaute Heivoll
  • Ildmannen av Torkil Damhaug

Skal nå begynne på Kammerpiken av Cecilie Enger

Totalt i år har jeg lest 59 bøker i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fem timer om dagen er mye for meg, for det er jo noe som heter mosjon, skog, hund, PC, Mac, I-phone, mat, husarbeid, venner, kino, TV (ikke mye), kultur, foto, osv osv, dvs så utrolig mye spennende å drive med. Prøver å lese et par timer hver dag, mye mer om jeg leser en sidevenner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøver å få lest 2-3 timer om dagen i uka, men det dukker fort opp noe som gjør at jeg får mindre tid eller rett og slett ikke order å følge med. I helgen derimot kan jeg godt lese i 4 timer eller mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

noen dager er det sånn at jeg ikke får med meg så mye av boka når jeg leser da blir det halv time time de andre dagene kan jeg sitte med bøker å lese hele dagen med noen pauser så klart

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min del varierer det veldig. Noen ganger kan jeg sitte hele kvelden, og deler av dagen, og lese. Andre ganger blir jeg opphengt i andre ting, og bøkene ligger i fred.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det er vanlige skoledager (for meg) får jeg ikke lest mye før utpå kvelden, og da leser jeg normalt i rundt 1,5-2 timer. Hvis det er en gøy bok, og jeg ikke har noen ting som jeg prioriterer, hender det at jeg sitter med boka i 4-6 t :=)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lenge som jeg bare orker! :) er boken bra, kan jeg sitte opptil 6 timer (med pauser så klart). Til "vanlig" blir det mellom 2-4 timer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tja, leser en times tid før jobb, times tid etter jobb og ca 30 min før jeg legger meg.. ja jo ca 2 1/5 time om dagen tenker jeg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser alt fra ikke noe til å ligge våken halve natta med bøker eller fanfiction på nettet. Prøver å komme meg gjennom bibliotekbøkene først da. Siden jeg er uføretrygdet og bruktbutikken jeg jobbet i fikk ny eier har det ikke blitt noe jobbing siden Desember, så jeg har mye tid til lesning.

Hver gang jeg tar bussen/toget noe sted har jeg med meg en bok, og hvis jeg tar en tur på bingo har jeg også med meg en bok til å lese i mellom spillene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I det siste har jeg ikke lest hver dag, men de dagene hvor jeg leser blir det vel ca. 1 times tid lesing. Enkelte ganger blir jeg mer oppslukt, og da blir det fort at jeg sitter 2 timer å leser også. Så noe varierende. Det dumme er at, uansett hvor spennende boka er, så sliter jeg med litt rastløshet og "maur i beina." Derfor klarer jeg ikke å sitte i det uendelige å lese. Jeg får ikke lest så mye i mellom ting heller(på trikk/buss etc.) for det er for mye som distraherer. Så jeg bruker nok litt lenger tid en ønskelig på å lese ei bok, men slik er det bare med den saken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser på toget til og fra jobb, og kanskje litt i sofakroken om kvelden. I helgene blir det også litt lesing på dagtid. Så jeg leser vel nærmere to timer hver dag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva er normalt? ;) Jeg leser 2-5 timer pr dag. Itt'no system på lesingen. Eneste tidspunkt på døgnet jeg ikke klarer å lese er like etter vekkerklokka har skremt meg våken om morgenen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt fra ingenting til flere timer om dagen:).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser som regel på T-banen til og fra jobb. Og når datteren sitter i armkroken og ser barneTV. Og så en halvtime i senga.

Gjennomsnittlig et par timer hver dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ALLTID på senga - minst en time hver kveld. Er boka veldig spennende, kan det bli mer. I natt lå jeg oppe til klokka 02.30 fordi jeg bare MÅTTE finne ut hvordan det gikk til slutt. Hva skulle man gjort uten kaffe?

Jeg får meg ikke til å lese på dagtid da, føler det er så mye som forstyrrer meg. Men hvis jeg er på hytta kan jeg sitte i solveggen og lese fra jeg står opp til langt på kveld. Det er en helt annen ro på hytta, uten forstyrrelser fra TV, internett, naboer og trafikk... Tror jeg skal ha meg en hyttetur med masse lesing snart! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

nå fikk jeg lyst på en hytte :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går aldri en dag uten at jeg leser og når jeg har fri/ferie leser jeg stort sett så mye som er mulig. Velger bort tv og internett for å lese, ingen tvil. Er boka god leser jeg mens jeg lager mat og rører i grytene. Noen ganger tenker jeg at jobben tar alt for mye tid, ville mye heller lest. Blir nok en 2-4 timer lesing daglig for meg, mer i helgene....Skjønner godt at det blir 5 timers lesing på deg siden du har tid og annledning, helt normalt for en lesehest det:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For mitt vedkommende varierer dette veldig - alt etter hvor opptatt jeg er med alskens aktiviteter, til hvilken bok jeg holder på med. Noen bøker kan få meg til å lese 5-6 timer etter en ordinær arbeidsdag, mens andre sliter om min oppmerksomhet. Uansett - jeg tror ikke det er mange dagene jeg leser noe særlig mindre enn et par timer. Men så går det også en del lydbøker hos meg, og da kan jeg "lese" mens jeg gjør andre ting - vasker huset, stryker klær, lager mat, går turer med bikkja ... Dette medfører at jeg nokså ofte kan lese både 3 og 4 timer i snitt pr. dag over kortere perioder. Minst av alt leser jeg på senga. ;-) I feriene - særlig i dem som blir tilbrakt i horisontalen på stranda - går det som regel en bok om dagen ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I ferier og under lesning av veldig spennende bøker blir det nok gjerne 4 - 6 timer på en dag. Men nå som jeg studerer og bor i Buenos Aires blir det kanskje ikke mer enn en halvtime de fleste dager. Eller ingenting. I høst når jeg jobbet og bodde hjemme ble det kanskje 2 eller 3 timer hver dag. Helst på kveldstid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hva som er normalt, men selv leser jeg mellom 1-2 timer på dagen og rundt halve natten selv om jeg står opp kvart over fem tidlig neste morgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Normalt eller ikke, det varierer nok fra person til person, og ikke minst hvilken livssituasjon man er i.

I perioder kan jeg lese et par timer hver dag, noen ganger kanskje bare et par dager i uka, men nå for tida altfor sjelden:-( Flere ganger har jeg tenkt at når kvelden kommer så skal jeg krype opp i sofakroken eller godstolen og bare koooose meg med ei god bok, men så er man så trett at det kun er senga som er alternativet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

kjenner til den følelsen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ved siden av pensumlesing, prøver jeg som oftest å få til mellom 2 og 4 timer, men det går jo ikke alltid. Noen dager leser jeg ikke i det hele tatt, og andre dager leser jeg kanskje halve døgnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ofte 2-4 timer om dagen,og aller helst natterstid:-),hvis jeg ikke får sove...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

bruker en del netter jeg også noen ganger blir jeg trøtt andre ganger tvert imot og da blir jeg gjerne sittende til soloppgang. Hvilket ofte har uheldige konsekvenser spesielt om du har gjøremål neste dag :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som mange andre har svart kommer det litt ann på. I hverdagene blir det ikke alltid like mye tid til lesing, noen dager blir det en eller to timer, mange hverdager blir det ingen... Men i helgene blir det ofte både 5 og 6 timer, da leser jeg ofte til jeg har lest ut boka:-) Så når jeg har fri blir det en god del lesing:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer an på hva jeg har tid til, men har sikkert fått opp gjennomsnittet den senere tiden. Leser atskillig mer enn det som havner i årstallista for inneværende år her inne... Nå for tida (er sykmeldt fra 12-timersjobben) blir det 2-3 timer dagen i snitt.

Bra du nytter lediggangen godt... ;-D Den varer ikke evig, vettu

Godt sagt! (1) Varsle Svar

lediggang er roten til alt ondt ifølge Dostojevski, og den kan være frustrerende i lengden. Skal nevertheless studere fra høsten av :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Frustrert selv, for jeg er glad i jobben.. Men jeg har likevel masse å gjøre.. Har nettopp hatt en lengre periode jeg ikke har hatt mye leselyst, og tiden jeg har vært med her har gradvis kurert meg. Tar det med ro litt bevisst, for at jeg ikke skal miste lysten på nytt med det samme. Jeg har kjøpt bunkevis med bøker denne tiden og går og sikler på dem.. Har likevel 4-7 bøker jeg leser på samtidig..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjennomsnitt leser jeg helt sikkert 3 til 4 timer hver dag. Alt for lenge sier de rundt meg. Jeg koser meg med bøkene. Da kobler jeg ut alt annet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stå på (ditt) og les i vei, og koble ut så lenge det gir glede :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

“To love to read is to exchange hours of ennui for hours of delight."-Montesqieu

jeg også finner stor glede av å koble ut, min forhenværende samboer mente at jeg hadde en skjult agenda og gjorde det mest for å irritere vedkommende. Tror imidlertid det forholdet tok slutt av helt andre årsaker. Faktum er at jeg leser like mye nå som jeg ikke har noen å "irritere" med fraværet i den daglige sfæren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir opptil en time hver dag. Og en og annen regnværsdag hvor det blir et par timer til. Men en og annen dag det ikke leses noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer veldig, noen ganger leser jeg ikke annet enn nettaviser mens andre ganger kan jeg ligge å lese i flere timer. Sånn i gjennomsnitt blir det nok en time eller to hver dag. Jeg er nok ikke så rutinert at jeg setter av tid til å lese, for meg går det på om jeg har lyst og konsentrasjonsevne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer noe veldig. Jeg har dager jeg ikke leser i det hele tatt, dager jeg leser kanskje 30-60 minutter og dager jeg sitter med nesa ned i en bok fra jeg står opp til jeg legger meg. Så ingen fasitsvar hos meg i hvert fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I normalhverdagen høres det ut som meg...;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarer som regel å få inn en time ved å lese litt innimellom, men hadde jeg hatt muligheten ville jeg nok ha lest stort sett hele dagen og sikkert også halve natten ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:) blir fort sånn når man har god tid på hånden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TralteJoakimDinaLesevimsaGrete AastorpStein KippersundKirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig T