Hei, jeg jobber som norsklærer. Nå før påskeferien ønsker jeg å gi elevene en liste over bøker de kan kose seg med. De går i sjette klasse. Jeg er ganske fersk vikar, så jeg vet ikke så mye om dem. Men vi leser for tida Pitbull-Terje høyt, og det slår godt an. Har sett på sidene til Les!, men de fleste bokanmeldelsene er for litt større ungdommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Les Arne Svingens Sangen om en brukket nese.

Jeg vil gjerne slå et slag for nye bøker. Det er mange av bøkene som vi lest og koste oss med for ti, tjue og tretti år siden som ikke fungerer så bra lenger. Det finnes absolutt klassikere som skal leses, men 2012-barn trenger også å lese om 2012-virkelighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kom forresten på noen bøker til, bøkene til Philiph Newth. Spesielt Spook og Den utvalgte var mine favoritter, men de fleste bøkene hans er veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elevene på 7.trinn ved skolen jeg jobber er for tiden hektet på bøkene om Frede (fredes venner tror jeg de heter). En bok som heter Du kan vaske do er også veldig kjekk og passer til alderen:)

Av andre bøker vil jeg anbefale: Den gule flod eller jimmi hendrix kviser (morsom og passer for både gutter og jenter), Høsten (framtidsroman, en dødelig sykdom har feid over jorden og etterlatt alt øde. Vi følger to jenter på jakt etter en kur og et svar), Kunstdetektivene, Harry Potter, Den siste lærling (ny fantasy, passer etter min mening veldig godt til alderen, men kan være litt skummel for noen), Vidina - Landet bak nidaros (norsk fantasy som jeg likte overraskende godt, og som jeg tror vil fenge elever som liker fantasy), Tordivelen flyr i skumringen, Agnes Cecilia (ble abefalt av ei jeg jobber med, det var yndlingsboka hennes som barn)

Noen klassikere som kan passe er: Robison cruise, skatten på sjørøverøya, oliver twist, alice i eventyrland:-)

Ble noen bøker vertfall, kanskje noen som kan fenge:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte veldig godt Stompa-bøkene (men leste alt jeg kom over). Selv om rammen rundt bøkene kan være litt preget av tidens tann, er situasjonskomikken ubetalelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i flere av bøkene som er nevnt, særlig vil jeg alltid slå et slag for Roald Dahl. Klaus Hagerups Markus og Diana likte jeg også.

I den alderen husker jeg også at jeg likte Torill Thorstad Haugers bok Varulven og Iselin. Kjempespennende. Men det er lenge siden jeg har sett bøkene hennes i butikkene, er hun fremdeles lett å få tak i? Husker hun ble regnet som en stor norsk barnebokforfatter da jeg var liten.

Ellers var jeg vel i den alderen da jeg leste en del Nancy Drew-bøker.

Maria Gripe-bøkene er også kjempeflotte.

Og kanskje Pelle og Proffen-bøkene til Ingvar Ambjørnsen passer? Tror jeg var i femte eller sjette-klasse da jeg leste dem.

Og hvis de er leseglade nok for store bøker, vil jeg anbefale Michael Endes Den uendelige historien og Momo - eller kampen om tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg gikk i 6. klasse, leste jeg en bok som jeg aldri har glemt! Jeg har faktisk lyst til å lese den igjen nå også, i en alder av 19, selv om det er en barnebok.

Den heter Smuglerborgen, er skrevet av Zena Carus og er en av bøkene fra den klassiske "Disneys Juniorklubb".

Vet ikke om dette er noe for dem, men den er så bra at den må nesten bare anbefales videre! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler:
Klaus Hagerup - Markusbøkene, Høyere enn himmelen
Ingeborg Arvola - Ingen dager uten regn
Mikael Engström - Dogge, Isdragen
Arne Svingen - Litt av en plan, Gutten som gikk opp i røyk,Tause skrik, Dødelig blitz

Dette er bøker som er lettleste, morsomme og som tar opp aktuelle temaer for aldersgruppen.

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg var på den alderen, leste jeg mye fantasy. J. K. Rowling, Michael Ende, Tolkien, C. S. Lewis, Philip Pullman, Eoin Colfer, Lene Kaaberbøl. Jeg var også veldig glad i Roald Dahl, særlig novellene hans, og jeg slukte alle skrekkantologier jeg klarte å finne på biblioteket. Denne og lignende bøker var store favoritter. Jeg leste også mye Astrid Lindgren, Lemony Snicket og Anthony Horowitz.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ThereseEllen Berg InstefjordFyodor YovavichEli HagelundLars MæhlumKirsten LundThomas Heie H.Stig THeidi LAmanda ABjørg RistvedtHelge-Mikal HartvedtReadninggirl30Akima MontgomeryIreneleserTanteMamieHeidiTore OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagMalinn HjortlandSynneMHarald KHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorHeidi HoltanVannflaskeJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingJulie StensethBookiac