Kjempeartig og interessant bok om løping! Vi besøker tamahuarene, en tilbaketrukket og løpende stamme i Sør-Amerika, verdens villeste langdistanseløp, og blir presentert for hypoteser og forskning på løping og menneskets utvikling. Selv er jeg bare en vanlig fritidsjogger, men denne boka var utrolig inspirerende, med mange spennende historier.

Fikk enormt behov for å smøre "beskyttelsesgummi" på føttene og løpe av gårde uten sko - milevis - NU!

Viktigste poeng i boka er at den moderne løpeskoen med demping gjør at man løper annerledes enn det kroppen er bygget for. Menneskets naturlige løpemetode er å treffe bakken med fremre delen av foten. Løpesko med demping gjør at man kan lande på hælen. Konsekvensen av endring i løpestil har vært fremvekst at svært mange løperelaterte skader. Et problem som behov for å korrigere for pronasjon fantes ikke før man begynte å trikse med løpesko. Ved å løpe med tynnere såler (ikke nødvendigvis barføtt) og trene opp fotens naturlige muskulatur, vil man få mye færre idrettsskader. Dette høres teknisk og kjedelig ut, men boka er kjempespennende.

En annen teori som boka bruker mye tid på, er at menneskekroppen, i motsetning til dyrene, er bygget for langdistanseløping. Forfatteren argumenter godt for dette. Veldig interessant det også. Les og lær!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk da denne boka dukka opp i heimen ved juletider. Men jeg er enig med deg, boka er både interessant og underholdende! At den inneholder en del overdrivelser og ser litt svart/hvitt på en del ting er til å leve med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingunn SEster STurid KjendlieCarine OlsrødRisRosOgKlagingritaolineHanne MidtsundBjørn T. SkjævelandMetteLilleviFrank Rosendahl SlettebakkenBirkaAnniken RøilBibliotekariHanne Kvernmo RyeHilde Merete GjessingMaren Hjelle CurrieEivind  VaksvikRolf IngemundsenTherese HolmWenche VargasRufsetufsaPirelliRuneThomas Heie H.Readninggirl30Tone Maria JonassenBente NogvaKnut Thomas  SolenbyIngeborg GBjørn SturødVannflaskeEileen BørresenKarin BergKareteAnne Berit GrønbechOleSynnøve H HoelHarald KMarianne M