Vil stadig gjerne delta i en bokdiskusjon, men har ikke så mye å melde. Ser over de diskusjoner som går og synes ikke jeg har noe å bidra med. Sa forleden ja til å melde meg inn i Bokklubben nye bøker igjen og da jeg så over velkomsttilbudet var det ikke en bok jeg hadde lyst på. Heller ikke liker jeg at bokklubben skal selge termokanner og annet som ikke har noe med bøkene å gjøre. Grinebitersk?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Kjære alle dere som har svart! Jeg har aldri fått så mye respons på noe jeg har skrevet her inne! Tyder det på at flere kjenner seg igjen? Jeg skal lese alle svarene i kveld (pause på jobben nå). Takk for responsen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånne perioder har jeg og. Da er jeg inne her og leser, tar til meg informasjon og inspirasjon og lar det vokse til jeg er klar for å sette meg ned med en bok eller å diskutere igjen. Noen ganger tror jeg rett og slett hodet mitt bare trenger en pause fra bøkenes verden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bokklubbene er vel ok for dem som gjerne vil kjøpe nye bøker. Jeg synes det er såååå mange bøker å ta av, så jeg venter gjerne til de kommer i billigutgave. Og alt som er skrevet på engelsk leser jeg på originalspråket (også i billigutgave). Når boka kommer oversatt i bokklubben med tredve kroners prisavslag, har jeg jo forlengst kjøpt den engelske paperbacken for en brøkdel. Tidligere var det få norske bøker som kom i paperback, og de var også dyre. Nå kommer jo et mye større utvalg i billigutgave, og de er også billigere enn før, så jeg ser ingen grunn til å kjøpe bøker for tre ganger prisen - attpå til tyngre og mer plasskrevende utgaver.

Så for meg er vel ikke utvalget av bøker i bokklubben problemet, men heller prisen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har vært medlem av "bokklubben nye bøker" i mange år og har vært fornøyd med det. Har vært disiplinert i den forstand at jeg avbestiller bøker jeg ikke vil ha. Totalt sett har jeg nok avbestilt flere enn jeg har kjøpt. Og aldri....aldri har jeg kjøpt noe annet enn bøker. Hva er så konklusjonen: jeg er rimelig fornøyd med medlemsskapet. Om jeg synes du er "grinebitersk"?? Mm....ja, litt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokklubber og jeg har aldri vært et tema. Utvalget har rett og slett aldri appellert i noen bokklubb (for snevert utvalg; er jeg dermed sær så er det greit for meg). Du er ikke grinebitersk, du har bare andre interesser enn (termokanner og) de i bokklubben - enkel og greit slik jeg ser det. Dessuten synes jeg ikke prisene i klubbene er noe kupp. Selv betaler jeg sjelden mer enn 129 kr for en norsk bok, og handler romaner fra ca 40 kr på amazon.co.uk og lignende. For litt inspirasjon kan jeg nevne at amazon og goodreads har bokanmeldelser av brukerne og jeg har mang en gang lest meg til gode bokkjøp via brukeranmeldelsene n(goodreads har også debattforum). Kanskje har du ikke ennå helt funnet din (e) gate (r) i litteraturen og det er derfor du føler deg litt i beit? Da kan det nytte å lese anmeldelser jevnlig for å få pekepinner. Bokanmeldelsene i Dagens Næringsliv er vettuge - anmelderne der følger nokså godt med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig - jeg handler også på amazon - det er bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist jeg var medlem av en bokklubb glemte jeg å avbestille, da det hadde skjedd med ca 5-6 bøker jeg ikke hadde lyst på, meldte jeg meg ut... Kjøper likevel sjelden bøker til over 200 kroner, så hvorfor skal jeg kjøpe dem til 350,-?

Får tro du får noe nyttig ut av medlemsskapet! Etter en bølge med lite leselyst, er jeg for min del inne i en periode hvor enkelte bøker i ulesthylla roper ut at de må leses straks jeg er ferdig med den forrige... Mmmm, nyter det! Lykke til!! Og nei, det er ikke grinebitersk...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner hva du mener.
En annen ting er at når det stadig lages nye tråder om en bok, og jeg har allerede svar i to av de, da detter jeg litt av lasset her inne når enda flere kommer til...

Lenge siden jeg var medlem i noen bokklubb, og er helt enig i alt tilleggsreklame osv er en uting. Det må vel lønne seg siden det fortsetter år etter år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

TAKK! Jeg synes det er en forferdelig uting at bokklubber skal lokke nye medlemmer med kjøkkenutstyr og pilatesballer og DVD-er og alt mulig dritt som ikke er bøker. Som om bøkene ikke er spennende nok, og ikke et godt nok tilbud i seg selv. Nei, folk må tvinges til å svelge de tørre bøkene med salatbestikket først.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Selv er jeg medlem og har vært det i noen år. Som nytt medlem fikk jeg tak i bøker jeg hadde ønsket meg. Er flittig å avbestille når det ikke passer. Her har jeg fått tak i bøker som jeg ikke finner andre steder. Det med de diverse artikler utenom bøkene overser jeg glatt.

Var også medlem av Tanum Bokklubber - Historie & Krim, men har valgt å gå ut av disse klubbene. Mens jeg var medlem fikk jeg tak i flere bøker som ellers ville gått meg hus forbi. Mens jeg var medlem kunne jeg bestille bøker hos Tanum.no så fikk jeg rabatt som klubbmedlem. Nå handler jeg mest hos Adlibris.com (capris.no) og evt. Cdon.no.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man trenger ikke være grinebitersk selv om man litt i utakt med hovedstrømningene her og der. Hvis man ikke finner noen diskusjoner som engasjerer, så kan man jo starte (no)en selv. Og det har du jo gjort her.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ikke nødvendigvis, - det spørs jo hvordan du "tar" det;) Når man har vært her inne en stund, kan man fort oppleve at mange av debattene gjentar seg selv litt. Og vi er vel en del som føler at alle de nye bøkene som hauses opp, ikke er like forlokkende som de ville vært tidligere. Man kan jo rett og slett bli litt mett av bøker og moden for noe helt annet;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Klart at debattene kan gjenta seg selv. Kanskje jeg skal plukke en bok fra egen bokhylle som jeg aldri har lest - vi har dem vel alle sammen?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei alle dere, takk for hyggelige svar og stjerner! You just made my day!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre