Flere av dere i bokelskere er kanskje med i lesering/gruppe og jeg lurer på hvordan dere går frem i slike leseringer/grupper når dere skal eks: Velge neste bok? Hvilke kriterier dere har når dere velger bøker? Lurer også å om det fins en slags oppskrift/mal på hva dere tar opp/ser etter i bøker o.l. Pfh Takk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg er med i tre lesegrupper, to "live" og en jeg har laget i et forum på nett. (Noen ganske få med der). Og i Forumgruppen foreslår vi alle noen bøker, for hver leseperiode, så setter jeg opp en liste og vi stemmer over hvilken bok vi skal begynne på. Jeg legger inn litt om forfatter og bok, så diskutererr vi under-veis, uten å røpe for mye, vi setter en dato når lesingen bør være ferdig og tar en slutt-diskusjon, og evaluering ...det hender jeg setter opp en del sentrale spørsmål som vi kan konsentrere diskusjonen rundt. Akkurat nå avrunder vi "Pinnsvinets eleganse", og er klar for nye bokforslag...tror jeg vil foreslå Knausgård pluss et par andre.. (I de to andre lesegruppene foregår det helt uformelt i den ene, der bestemmer vi selv hva vi vil lese,vi leser ofte det samme og diskuterer uformelt. I den andre "live" har vi en "leder" som velger bok, og det går på turnus hvem som skal holde et innlegg om boken, og alle deltar i påfølgende diskusjon. (Den ene live holder vi på en intim kafé, den andre hjemme hos hverandre.) RandiA

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har en lesering (kaller den litteratursirkel for å være litt jålete). Vi leser en bok (trukket tilfeldig fra medlemmenes ønskeliste) til annen hvert møte og har møter i mellom hvor vi leser og diskuterer artikkler, dikt, noveller, presenterer forfattere for hverandre etc. Som regel velger vi ut folk som skal gjøre noe på neste møte, slik at det blir litt mer flyt i det og er garantert et innholdsrikt møte. Det har funket veldig bra hittil!

Men hovedregelen for leseringer er vel bare at man skal møtes, snakke om bøker og ha det gøy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I min bokring går det på rundgang å velge bok. Den ansvarlige skaffer informasjon om forfatter og forfatterskap,som blir presantert innledningsvis. Etter dette har vi en lynrunde på hovedinntrykk av boka,så er det åpen diskusjon som tar for seg det de ulike sidene ved boken. (her kan det til tider gå ganske heftig for seg!) Til slutt gir vi boken terningskast, samt at bokansvarlig avslutter med et utvalg anmeldelser av.På den måten får vi "målt" vår diskusjon opp mot "proffenes" sysnpunkter. I utgangspunktet velger vi bøker fritt, men vi har hatt runder hvor vi har bestemt tema for valget, f.eksempel; Nobelvinnere, eller Unge norske debutanter. Viktig erfaring: Vi starter med enkel mat og sladrer om stort og smått, på den måten er vi fokusert og konsentrert når boka skal diskuteres. Vi fører oversikt over bøkene som har blitt lest.Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

vi har til nå hatt litt for tilfeldige valg av bøker, men har nå bestemt at det er den som skal ha neste lesering som bestemmer boka vi skal lese, Vi har også hatt tema , biografier osv men har ikke hatt noe klart opplegg rundt dette. terningkast gir vi og, sam t vi skriver ned i en bok hva vi mener om boka o.l. Mat er viktig i slike settinger, og vi må jo også oppdateres på alle andre fronter før vi er i gang med selve bokpraten:) Hvilken bok leser dere nå? har du noen anbefalinger? takk for innspill:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har akkurat avsluttet "Kjærlighetens historie" av Nicole Krauss. En "søt" bok som handler om ensomme liv i New York - "som prøver å få livet til å henge sammen." Hvis du ser på min boksamling har jeg sortert noen av bøkene vi har lest i katagorien "bokringen".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke noe svar på disse spørsmålene, men jeg har et ekstra spørsmål: hvordan finner dere folk å ha lesering med? Er det slik at alle i leseringer har leseglade venner?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når vi ønsket å starte opp lesering var vi to venninner som dro med oss folk i vennekretsen og etterhvert venner av venner av venner osv. Vi er flere som ikke kjente hverandre særlig fra før. Hvis du kommer i prat med noen nye folk om bøker så nevn lesering!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svært få i min vennegjeng leser ( de som bor i nærheten av meg i alle fall), i hvert fall ikke så mye at de gidder å samtale om bøkene. Jeg har mast i årevis, uten hell, og fant endelig to stk i fjor som ville være med på en lesesirkel. En kollega, og en venninne som har bodd borte noen år. Altså er vi bare tre stk, men det er veldig kjekt!

Vi har bare hatt lesesirkel en gang, og da snakket vi løst og fast om litteratur, og anbefalte bøker. To av oss leser en bok den tredje av oss anbefalte, så neste gang skal vi diskutere den. Det er ikke sikkert vi kommer til å ha faste bøker å lese. Jeg er uansett veldig fornøyd bare med å få plapre om bøker:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For oss begynte det med at vi var flere foreldre som var sammen å så på fotballkamper som barna våre spilte, vi endte som oftes med å prate om bøker vi hadde lest og kom med anbefalinger osv mens vi så kamp. Da ble det til at vi bestemte oss for å gjøre dette på en skikkelig måte ved å ha en kveld viet bare til bøker. Første gang vi møttes i lesering var vi 4 stykker, gangen etterpå var vi 7 stk da noen kollegaer av oss ønsket å være med. Nå er vi 8 stykker og er en blanding av hverandres venner og kollegaer som deler felles leseglede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

nefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik Vale