Krim er jo alt som primært handler om forbrytelser. Først og fremst er det den mestselgende kategorien innenfor skjønnlitteratur. Men det brukes jo også om andre ting, som mer dokumentariske bøker, eller produksjoner i andre typer media (aviser, radio, TV, film) som omhandler det samme. En lærer ville sikkert tegne krim og skjønnlitteratur som to sirkler med et stort felles område.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ja, men det er nesten hva man selv definerer som "skjønnlitteratur". Synes ikke romaner er helt dekkende, hos meg høres det litt kipt. Fiksjon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønnlitteratur er romaner, noveller, lyrikk, drama og alt annet som ikke er fakta og dokumentar. Den trenger ikke å være skjønn. Av og til er den heslig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja er enig i det du sier, men hvordan definere god vs dårlig "fiksjon". Romaner klinger dårlig i mine ører.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner ikke helt hvor du vil hen. Men at det helt eller delvis er snakk om fiksjon er noe av det som definerer skjønnlitteratur. I motsatt fall blir det dokumentar.

Skjønnlitteratur er ikke noe man kan ha sin egen definisjon av i særlig grad, men må sies å være et nokså eksakt begrep.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig uten tvil. Men det er hva vi legger i ordet og hvordan det klinger i våre ører. Selv har jeg vært i stuss og kalt det som menes romaner som fiksjon i mine hyller. (romaner for meg høres ut som kiosklitteratur, men det min subjektive følelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den litterære sjangeren roman beskriver formen, ikke innholdet. Om du ikke liker ordet, blir det kanskje mer naturlig å bare kalle det for prosa, men da ender du opp med å ikke differensiere mellom f.eks. noveller, kortprosa og romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det må være gankse subjektivt hos deg. Roman er vel - på samme måte som skjønnlitteratur - et ganske klart definert begrep, som lite har med salgskanal og sjanger å gjøre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

HeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEva