Denne romanen er en studie i egoisme og manglende evne til å elske. Hovedpersonen vil ha et kjærlighetsforhold til en syngende venninne - uten at dette skal gå utover den trygge hverdagen han deler med sin kone.
Boken "førte" til at forfatteren ble tildelt Nordisk Råds litteraturpris.

Hvem er forfatter, og hva heter boken?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Operaelskeren av Klaus Rifbjerg? Jeg må medgi at jeg ikke helt har fått med meg hvordan den "førte til" en litteraturpris, men du informerer kanskje litt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det stemmmer, stjerneklart svar. Boken ble utgitt i 1966, og Rifbjerg mottok Nordisk Råds litteraturpris i 1970. Rifbjerg har en stor, kontroversiell og allsidig produksjon, (bl.a. romaner, dikt , teaterstykker) med opptil flere utgivelser pr. år. Det er mulig at ikke hele denne produksjonen borger for litterære priser. Derfor er det blitt sagt at bl.a. " Den kroniske uskyld"(1958), "Operaelskeren" (1966) og "Amagerdikte" (1965) - er av "prismateriale".
Vil du ha flere opplysninger om Rifbjerg - er det bare å spørre Frøken Google, hun har opplysninger om det meste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne tror jeg at jeg må gi opp, den ble for vrien for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er jeg på gyngende grunn, men tipper Dorrit Willumsen og Så lenge smerten er usynlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessverre, ikke riktig svar. (det ligger et hint i syngende venninne)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forstår jeg det som at boken ikke var selve vinnerverket?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ligger musikk i tittelen på boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om det strides "de lærde".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine Sundal