Denne boka kjøpte jeg for to dager siden på Mammutsalg for 149,- Konseptet til de to norske lingvistene som har skrevet boka er å knuse myter om språk, en ganske god idé, vil jeg si. Boka er i realiteten en veldig grunnleggende og kort introduksjon til språk som fenomen, språklæring, språkpolitikk, språkendring og flere andre tema fra språkvitenskapen, men er bygget rundt avliving av språkmytene. Leseren får derfor mer enn bare myteknusing.

Den er ganske lettlest og tidvis underholdende. Jeg ble likevel ikke helt overbevist. Kanskje skyldes det at jeg er utenfor målgruppen ettersom jeg har studert en god del språk og derfor kjenner mange av temaene og eksemplene de bruker fra før. Noen ganger synes jeg de overforklarer ting og kanskje undervurderer leseren, men jeg leste likevel boka med glede og tror den vil være lærerik og interessant for mange, særlig de som ikke har hatt noe med språkvitenskap å gjøre fra før. Forhåpentlig kan den inspirere folk til å utforske det utrolig spennende feltet som språk er.

Noen småting irriterte meg, for eksempel at de to forfatterne, som er lingvister, brukte "kolonialisere" i stedet for "kolonisere" flere ganger i ett av kapitlene. Jeg finner ikke "kolonialisere" i ordboka, og det høres mer ut som å opprette kolonialer enn kolonier. Senere i boka brukes "kolonisere".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg G