Trenger litt oppklaring her Jan. Jeg leste først Mengele Zoo og syntes den var helt fantastisk. Ble Nygårdsfrelst. Så leste jeg Afrodites Basseng og syntes den var fantastisk. Masse til ettertanke, virkelig en bok som ble favoritt.
Skjønner jo nå at det er mange bøker og at de har en viss sammenheng, samt at jeg tydeligvis ikke har lest starten på fortellingen.

Hvilken rekkefølge er bøkene hans i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Himmelblomsttreet kommer mellom Mengele Zoo og Afrodites basseng. Den er nok mer filosofisk og apokalyptisk enn de to andre, men regnes av mange for å være hans mesterverk. Nygårdshaug-gruppa på Facebook heter også Himmelblomsttreet. Store deler av boka foregår i samme regnskogmiljø som Mengele Zoo. Resten av boka er på en måte en forberedelse til Afrodites Basseng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså en trilogi hvor jeg har lest den første og siste hvis jeg forstår deg rett. Vil jeg sette like stor pris på bok to nå som jeg har lest siste?
Jeg har to til av Nygårdshaug, Fortellernes Marked og Klokkemakeren. Hva med de to bøkene, hører de sammen med noen andre eller er det to seperate bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er en slags trilogi, men jeg vil si at de er løselig knyttet til hverandre. Det er ikke noe problem å lese Himmelblomsttreet til slutt. Noen finner den litt tunglest og filolofisk, mens andre elsker den. For meg var den delen av boka som er fra regnskogen noe av det beste jeg har lest av Nygårdshaug.

Fortellernes marked og Klokkemakeren er to helt separate bøker som (så vidt jeg vet - jeg har ikke lest Fortellernes marked) ikke er knyttet til de andre bøkene hans, selv om de tematisk handler om å finne tilbake til gamle og glemte myter, mens nåtidens myter og religiøse forestillinger forkastes (dette er ofte et gjennomgangstema hos Nygårdshaug).

Jeg leste nettopp Klokkemakeren og hadde stor glede av den. Selv om forfatteren har spart på punktumene i boka, synes jeg den var lettlest og satte meg i et godt humør, der andre deler av hans forfatterskap kan appelere mer til tungsinnet. Klokkemakeren er som en morsom fabel, der handlingen er umulig men likevel på en egen Nygårdshaugsk måte likevel har sin logikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heilt einig i at delen som handlar om jungelen var heilt fantastisk. Kanskje særlig fordi han her viser at han har kjennskap til Amazonas. Mykje av det han skriv minner om "For dette kors skal du dø" som handlar om ein misjonær som levde blant ein indianerstamme i Amazonas og vart rekna som ein av dei, noko likt Yensho. Står på venteliste på di bok forresten Jan, gler meg til den kjem i mine hender.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for god oppklaring Jan :-)
Da gleder jeg meg til å lese reste av bøkene hans.
Han er en forfatter som inspirerer meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du må heller ikke glemme Dverghesten og Prost Gotvins Geometri. De kan leses helt separat. Du vil kjenne igjen Prost Gotvin fra Afrodites Basseng. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at du har Dverghesten som favorittbok, så jeg har notert meg den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kristin_John LarsenSigrid Blytt TøsdalEirin EftevandKirsten LundHilde Merete GjessingHilde H HelsethIngunn SsiljehusmorTove Obrestad WøienAgnesJoakimVibekeLene AndresenDaffy EnglundKorianderBjørg L.Aud Merete RambølAstrid Terese Bjorland SkjeggerudElisabeth SveeStein KippersundHarald KEli HagelundNinaMorten JensenalpakkaEirik RøkkumPiippokattaIngeborg GBeathe SolbergSigmundRagnar TømmerstøGro-Anita RoenRisRosOgKlagingIngebjørgKjell F TislevollHeidi LJulie StensethGunillaSissel Elisabeth