Hva handlet Fifteen streets om? Er det lenge siden den ble skrevet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Den er fra 1952 og er Cooksons andre bok. Handlingen er lagt til havneområdet i Newcastle og følger en irsk familie i slumstrøket Fifteen streets. Eldstesønnen John vil gjerne ut av slummen, men når han faller for skolelærerinnen får han problemer med klasseskillet. Det høres ut som en romantisk historie, men jeg synes den går langt utover det. Ga mersmak for min del. Ikke sikker på om den finnes på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser mye heller på engelsk, når det er originalspråket. Høres ut som en bra historie for anglofile og - irofile??? - meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skulle jeg tro. Cookson skrev fra arbeidermiljøet, hun kom derfra selv og visste hva det var snakk om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettSolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalle