Tja...er hun bra? Jeg fikk en serie på tre bøker, tre juler på rad, antagelig på åttitallet - Tilly, Tilly gifter seg og Tilly alene. Handlet om 1800-tallet, Yorkshire - egentlig burde jeg likt disse bøkene, men jeg husker jeg syntes de var litt kjedelige. Husker dem som litt ambisiøse ukebladromaner, men skrevet i et tungt språk. Absolutt mulig det hadde noe med oversettelsen å gjøre! Jeg har dem fortsatt, men har aldri lest dem igjen, og tidligere leste jeg ofte bøker om igjen... Hm. Kanskje verdt en sjanse til?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hun skrev over hundre bøker, så kvaliteten var sikkert varierende, skulle jeg tro. Fifteen streets leser jeg på engelsk, og den er virkelig godt skrevet. Jeg ble overrasket - og noe irritert siden jeg ikke klarte å legge den fra meg før jeg skulle sove ... Tilly-bøkene kan jeg ikke huske at jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva handlet Fifteen streets om? Er det lenge siden den ble skrevet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er fra 1952 og er Cooksons andre bok. Handlingen er lagt til havneområdet i Newcastle og følger en irsk familie i slumstrøket Fifteen streets. Eldstesønnen John vil gjerne ut av slummen, men når han faller for skolelærerinnen får han problemer med klasseskillet. Det høres ut som en romantisk historie, men jeg synes den går langt utover det. Ga mersmak for min del. Ikke sikker på om den finnes på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser mye heller på engelsk, når det er originalspråket. Høres ut som en bra historie for anglofile og - irofile??? - meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skulle jeg tro. Cookson skrev fra arbeidermiljøet, hun kom derfra selv og visste hva det var snakk om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalle