Schopenhauer var en meget bitter og meget ensom mann, og det var ikke bare kvinner som fikk unngjelde. Hans beskrivelse av filosofkollega Hegel er sterk kost i så måte: "Hegel, ovenfra og ned stemplet som en stor filiosof, er en platt, åndsfattig, ekkel, motbydelig, uvitende sjarlatan, som med uhørt frekkhet, galskap og vanvidd rørte sammen en suppe, som hans kjøpte tilhengere har utbasunert som udødelig visdom. Denne filosofi er derfor av dumskallene blitt antatt å være riktig og har gitt opphav til en enestående beundrerskare. Det dette mennesket skapte har ført en hel generasjon akademikere i intellektuell fordervelse."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jepp. Selv har jeg møtt så mange idioter gjennom livet at jeg ikke orker å la meg provosere så mye lenger (sparer det til sakene som virkelig er verdt å la seg provosere over), og ler heller av de patetiske tullingene som kommer med slike utsagn. Gir meg færre søvnløse netter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamieReadninggirl30Anne LiseNora FjelliAnniken LCecilie EllefsenFriskusenKirsten LundHilde H HelsethHarald KFredrikBeathe SolbergLinnAELinda LarsenTorill RevheimAlice NordliellinoronilleHelge-Mikal HartvedtEgil StangelandGrete AastorpLailaKjell F TislevollKristine LouiseINA TORNESEivind  VaksvikTine SundalIna Elisabeth Bøgh VigreStine AskeHarald AndersensomniferumMetteTonje-Elisabeth StørkersenLinda NyrudReidun SvensliAnn EkerhovdVegardAnne Berit GrønbechKaramasov11