Jeg anbefaler "Idas dans" av Gunnhild Corwin. Dette er en bok som rørte meg dypt inn i hjerteroten. En mors fortelling om opplevelsen av at datteren fikk kreft. En ærlig og sår historie som gir et innblikk i en uforståelig situasjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

"Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" av Kjersti Annesdatter Skomsvold. En knallgod debut fra 2009.

Skomsvold sitt talent ligger i de ordene hun velger. Hun velger ord med kraft. Og hun sier ikke for mye. Ikke for lite heller. Og så er hun faktisk også veldig morsom – reint språklig. Det er ikke ofte jeg spruter ut i latter når jeg leser. Nei, det er omtrent aldri, men her lo jeg plutselig og mye. Ofte med gråten i halsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kafka på stranden av Haruki Murakami. En nydelig roman om 15 år gamle Kafka Tamura, som rømmer hjemmefra, og alt han opplever underveis. Spenner fra grelle virkelighetsbilder til mystisme og det eventyrlige landskapet mellom drøm og virkelighet. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Leoparden" av Guiseppe Tomasi di Lampedusa. Underholdende roman fra Sicilia i perioden 1860-1910, en særdeles viktig periode i Italias historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug er en av mine favorittbøker som jeg leste i fjor. Den ble stemt frem som norges beste bok i 2007.

Boken er en bekymring på regnskogene og den fri naturens vegne. Et liv i pakt med naturen stilles opp i kontrast med dagens travle byliv.

Handler om lille Mino som er 6 år og opplever en total katastrofe og som får livet sitt snudd på hodet. Han velger etterhvert å jobbe med å fjerne miljøspekulanter over hele verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men da har vi kommet til N, ikke sant? Da anbefaler jeg Nekronauten! En gotisk skrekkroman helt utenom det vanlige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter n kommer o, og da vil jeg anbefale Og solen går sin gang av Ernest Hemmingway. Roman fra 1920-tallets Paris om et umulig kjærlighetsforhold... Jeg sier ikke mer. Verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til Hedvig anbefaler jeg En halv gul sol av Chimamamba Adiechie. Interessant tema, god historie, fine karakterer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hørtes ut som noe jeg kan like. Skal sjekke den ut. Takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ødela ved å poste i feil tråd gitt, var den andre bokleken jeg svarte på over her, Hedvig. Sorry.

Bokstaven M : Meg eier ingen av Åsa Linderborg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden du ødela tråden når du skulle poste til meg så får jeg starte den opp igjen, tuller bare hehe

Siste anbefalte bok var på O, så nå en på P.

Har sett i bokhylla di Eirin og du har ikke den fantastiske boka av Tom Egeland som heter PAKTENS VOKTERE.

Det er en fantastisk thriller som du ikke klarer legge fra deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å finne ei bok som starter på Q måtte jeg lete litt hos Bokelskeren; her fant jeg boka Q & A av Vikas Swarup. Boka handler om Ram som vinner en spørrekonkurranse, men blir arrestert rett etter på grunn av svindel; hvordan kan en fattiggutt være så kunnskapsrik? Når han så skal forsvare seg går han gjennom alle spørsmålene og knytter disse opp mot historier fra egen barndom og Indias historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka har jeg lest. Heter Gutten som hadde svar på alt, på norsk.

En bok jeg likte utrolig godt. Plusset går til bokideen, som jo er genial :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Raw shark texts, /"Rå hai tekst er" av Steven Hall. En av mine favoritter! Abstrakt og mystifistisk. Og litt skummel! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, heldige meg:) Oppdaget nettopp denne tråden, og er dermed så heldig at jeg kan anbefale en av mine absolutte favoritter: "Skråninga" av Car Frode Tiller. Den er tematisk sett utrolig vond, og språklig sett det vakreste jeg noensinne har lest. Det er vanskeliog å si så mye om innholdet uten å avsløre for mye, men Tiller benytter seg veldig mye av assosiasjonsprinsippet i denne romanen, noe som gir en utrolig framdrift.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da får jeg anbefale Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe. Leste den første gangen ved et uhell på nynorsk etter å ha hørt deler av den som hørespill på radio.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte stå og se på (den ekte) bokhylla mi før jeg fant en bok på U, nemlig "Ut og stjæle hester". Fin bok om relasjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vargskinnet, - som er en fellestittel på Kerstin Ekmans fantastiske trilogi fra Nord-Sverige gjennom mesteparten av 1900-tallet. Det er bøker som blir sittende lenge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden det ikke har skjedd noe på noen dager vil jeg anbefale The Winter Price av Elizabeth Wein. Den handler om familen til kong Arthur. Leste den selv for ca 12 år siden og har tenk å kjøpe meg den og den 2 oppfølgere utover året.

Synopsis Medraut, the bitter, illegitimate son of King Artos, is tempted into joining Morgause, the king's treacherous sister, in a plot against Lleu, the legitimate Prince of Britain.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IngunnChristofferAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. Martol