Denne boken var etterlengtet. Jeg leste for lenge siden et intervju av flere forfattere i VG Helg, der de fortalte om skriveprosessen. Dette var såpass interessant at jeg ikke klarte å glemme det, og endelig kom det en bok som forlenget den gleden. Alle skriveinteresserte, unge drømmende så vel som etablerte journalister, tror jeg vil ha glede av denne boken. Den gir et fint innblikk i de mange aspekter av forfatterskapet, fra utviklingen av en idé til det tette samarbeidet med forlaget. Det er stor forskjell på forfatterne, og det gis ikke noe fasitsvar på hvordan man skriver. Noen skriver fem sider på en dag, mens andre sitter lenge og venter på den ene riktige setningen.

Hans Olav Brenner har fått mange kjente forfattere med på laget, og stiller gode, reflekterte spørsmål som jeg som leser har stor glede av. I stedet for å holde seg til faste spørsmål, som fort kan bli kjedelig i løpet av 232 sider, stilles hver enkelt forfatter individuelle spørsmål. Det er nesten som om man kan kjenne stemningen under intervjuet, den ligger på en måte gjemt i trykksverten selv om den ikke er synlig for det blotte øye. Jeg kan høre latteren, smilene og de lange tenkepausene, som Brenner også nevner i forordet.

Alle som er glad i å skrive bør få med seg denne.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Denne har jeg hatt og har på ønskelista mi. Takk for påminnelsen.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anskaffet denne boka fordi jeg er begeistret for forfatterne jeg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er jo grunn nok til å kjøpe den :) Selv er jeg interessert i skriving, men å kunne få et innblikk i skrivevanene til forfatteren man liker, er nok vel så vesentlig for mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er din kommentar ment som et svar til innlegget over eller som et frittstående innlegg? Og hva mener du med innlegget:)? Gjorde motivasjonen du oppgir deg fornøyd med boka eller kjøpet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne Jensen