Sitatet nedenfor er fra den norske oversettelsen av en roman som ble utgitt i 2003, og som er basert på livet til en av det 20. århundrets ypperste kunstnere.

Akkurat da alle trodde de var ferdige, trådte en liten gutt ut av rekken. Han kunne være fem eller seks år gammel. Han satte det ene benet foran det andre, tok hoftefest og kjørte tomlene mot ryggen. Han bøyde hodet litt forover, strakte ut albuene og satte i gang. Soldatene løftet hodet og støttet seg opp på albuen i sengen. De ved vinduet la hånden over øynene for å se. Gutten gikk ut på gulvet og begynte en kosakkdans. Alle fulgte ham taust med øynene. Gutten smilte. Noen soldater begynte å klappe rytmen, men akkurat da dansen var nesten ferdig, holdt gutten på å falle. Hånden hans slo i gulvet og ødela drivet. Et øyeblikk så det ut som om han skulle briste i gråt, men han tok seg i det, straks var han på føttene igjen, med det lyse håret duvende over øynene.

Hvem var denne gutten, og hvem har skrevet romanen om ham?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Tenker du på Colum Mc Cann's bok "Dansaren" - som handler om Rudolf Nurejev?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Javisst gjør jeg det! (Denne trodde jeg var ganske vrien - men har man lest den, så husker man den nok). Nok ei stjerne til deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten å ha peiling på boka, tenkte jeg faktisk på Nurejev da jeg leste utdraget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeIngunnJEli HagelundRandiAPär J ThorssonPer LundElisabeth SveesveinLeseaaseKaren PatriciaTine SundalHeidiStine SevilhaugTonje SivertsenVanja SolemdalKirsten LundMonaBLEster SThomas Røst StenerudNorahHarald KThereseBjørg Marit TinholtMarianne MBeathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard Holvik