Jeg har nå kost meg ferdig med del 2 om Martin Chuzzlewit. Det er som om jeg kjenner noen av disse svindlerne personlig, de er svært troverdige. I de tidligere bøkene jeg har lest av Dickens så har karakterene vært enten gode eller onde. I Martrin Chuzzlewit har flere personer både gode og dårlige sider og de vokser og utvikler seg etterhvert. Denne boken ble derfor litt mer roman og litt mindre eventyr enn jeg forventet og det er jeg glad for.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Nå er jeg ferdig med bøkene og jeg har også kost meg med de. Det er noe av det bedre av Dickens, av de jeg har lest til nå.
Jeg er helt enig i hva du skriver om karakterene, og hvordan de utviklet seg gjennom ca 800 sider.
Jeg går for en ny liten Dickens-pause, og jeg følger også KjellG sin rekkefølge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du har sikkert rett vedrørende den modne Dickens. Jeg har ikke lest noe av ham tidligere og kan derfor ikke uttale meg om hans senere bøker da jeg forsøker å lese dem i KjellGs rekkefølge. Moden eller ikke, hittil har iallefall språket vært veldig elegant. Jeg finner mange setninger som må leses om og om igjen kun for fornøyelsens skyld :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for uttrykket "KjellGs rekkefølge" - men eg har ikkje gjort anna enn å følgje Dickens' eiga rekkjefølgje (bortsett frå at eg før jul i 2011 la inn A Christmas Carol slik at vi kunne nyte denne forteljinga på den tida av året der ho best høyrer heime; forteljinga om Scrooge er forresten på plass der ho kronologisk bør stå nå).

Det gleder meg at medlesarane går sine eigne vegar og ligg føre initiativtakaren i løypa!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

”KjellGs rekkefølge” er nå innlemmet i mitt vokabular på samme måte som Newtons metode og Bernoullis prinsipp. ”KjellGs rekkefølge” betyr å lese et forfatterskap i kronologisk orden med mindre det passer best å gjøre noe annet. He-he!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

For en ære for KjellG, da!!
Og for en strålende og presis definisjon, Ingunn!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleder meg til å ta fatt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaCathrine PedersenPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria Jonassen