På Krimfestivalens første dag torsdag, ble det klart at følgende 5 bøker er kandidater til årets Rivertonpris:

  • Torkil Damhaug Ildmannen
  • Emberland/Roughtvedt Stormlaget
  • Thomas Enger Fantomsmerte
  • Knut Faldbakken Natthagen
  • Jørn Lier Horst Vinterstengt

Jeg har ikke lest noen av disse, men har Stormlaget øverst på skal lese-listen, og var svært begeistret for dette forfatterparets forrige bok.

Hva mener bokelskerne?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Som allerede offentliggjort på Bokelskere, var det Damhaug som ble prisvinner. Fra den beskjedne diskusjonen vi hadde her inne, kan vi se at det var Jan Erik Olsen som satset på rett hest.

Bokelskere har bedømt Ildmannen til tredje plass av disse fem, med en snittscore på 4,62. Fantomsmerte og Natthagen scoret høyere med 4,74 og 4,75, mens Vinterstengt er klart den mest leste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest noen av bøkene, men de vil nå gå rett inn på huskelisten på biblioteket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Torkil Damhaug Ildmannen og Thomas Enger Fantomsmerte holder en knapp på Torkil Damhaug kan anbefale den boken

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne lista sier meg at vi har et problem med å få fram god krim i dette landet. Kanskje fordi forlagene satser for tungt på svenske krimforfattere, samt spisser satsingen mot Lundell, Lahlum og andre merkevarenavn.

Hva om vi tok Ambjørnsen og Fosse alvorlig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ut fra boksamlingen din, har du ikke lest noen av forfatterene som er nominert, hvordan kan du da uttale at vi har et problem med å få frem god krim? For øvrig er Lundell en svensk visesanger, mens Lindell er en norsk forfatter!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hypotetisk og selvkritisk kan alle være hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du begrunne synspunktet ditt litt mer?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest Vinterstengt, og holder en knapp på den. Gleder meg også til å lese Stormlaget, likte Edderkoppen av samme forfattere veldig godt :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h