Enig med deg, Solfrid. Det utgis mer krim nå enn før. Dette betyr vel at mer enn før passerer gjennom nåløyet. Jeg tror ikke vi har mindre bra krim enn før, men kanskje mer dårlig. Når det er sagt - vi har mye 30-40 år gammel krim stående på hytta - og der er det mye søppel!

Krim er definitivt litteratur, men å påpeke at det ikke er høyverdig litteratur er litt rart. Alle har vel ikke ambisjoner om å lese høyverdig litteratur? Tar du tak i en som leser "Øya" eller "En dag", bare for å gjøre vedkommende oppmerksom på at det han leser, ikke er høyverdig litteratur?

Å kritisere at krimforfatterne ikke følger oppskriften for det tradisjonelle krimplottet - det blir litt som å klage over at dagens R&B ikke er slik Andrew Sisters sang på 30-tallet, synes jeg.

Flere krimforfattere berømmes også for å skrive krim med "litterære kvaliteter". Peter Temple er en av flere. Man kan ha mye moro med å diskutere hvert enkelt krim-forfatterskap, og plassere det subjektivt på den "litterære kvalitets-skalaen". På samme måte som man kan gjøre det med skjønnlitteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kikkan HaugenHeidi BBRune U. FurbergTheaSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeMarianne MSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina G