Synes det er merkelig å høre Herland snakke om Norge som sosialistisk. Som en person som er så mye i offentlighetens debatt burde hun vel i det minste klare å definere forskjellen på sosialisme og sosialdemokrati? Ingen av de to partiene som har hatt mest å si for norsk samfunn de siste 100 årene (AP og Høyre) har vært sosialistiske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

"Sosialistisk Venstreparti (SV) er et norsk, registrert politisk parti som ifølge sitt arbeidsprogram definerer seg som «et sosialistisk parti, et miljøparti, et fredsparti og et antirasistisk parti»"

"Arbeiderpartiet (A/Ap), tidligere Det norske Arbeiderparti[2], er et norsk sosialdemokratisk politisk parti. (Sosialdemokrati eller revisjonisme er en ideologisk retning innenfor den sosialistiske tradisjon som bryter med tankene til Karl Marx om revolusjon og proletariatets diktatur.) Det norske Arbeiderpartiet ble etablert som et sosialistisk parti ved fremveksten av den sosialistiske ideologi og sosialisme."

Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Arbeiderpartiet http://no.wikipedia.org/wiki/Sosialistisk_Venstreparti http://no.wikipedia.org/wiki/Sosialdemokrati

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane