Å da var mammutsalget i gang. Butikken var stappfull av bokglade mennesker da jeg var innom. Jeg klarte utrolig nok å begrense meg til bare to bøker i denne omgang. Men kjenner jeg meg selv rett så blir det nok flere turer til bokhandelen.

Jeg kjøpte "Eventyr av Asbjørnsen og Moe" og "Silhuett av en synder."

Har noen andre rukket å handle enda?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Har sjølvsagt vore innom Norli, vart sjølvsagt skuffa over utvalget og kjøpte sjølvsagt eit par - tre bøker (Jeg - en kulturhistorie av Peter Normann Waage, Pakistan av Elisabeth Eide m.m. og Akevitt - livets vann av Lene Westerhaug m.m.).

Veit jo at forlaga bruker Mammut til å bli kvitt restopplaga, men det er kjedelig at det er så lite spennande utval. Bøkene eg har lyst på har eg som oftast frå før av. Så er det jo eit par stykker eg sånn halvvegs kunne tenkt meg, som eg så endar opp med å kjøpe. Og ikkje er det grisebilleg heller....

Så konklusjonen er altså at Mammut blir meir og meir skuffande for kvart år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rakk en kjapp tur innom Norli i dag, og rakk å kjøpe et par bøker. Rart hvor kort tid man egentlig trenger på å kjøpe en bok...

Carsten Jensen - Ut: Oppdagelsesreiser

Annika Dahlqvist - Doktor Dahlqvists guide til LCHF

Jon Michelet - Hvit som snø

Thomas Rathsack - Elitesoldat: I krig på fremmed jord

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg tenkte eg skulle avgrensa årets Mammut-sal til eit fireminutts besøk, og dermed avgrensa skaden. Det gjekk dårleg, eg fann likevel noko eg ville ha: 1000 steder å se før du dør, til inspirasjon og draumar utover våren, og Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Shaffer. Eg likte den godt, so no kjøpte eg den til mor mi som les svært lite engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer Mammut-kjøp fra meg, denne gangen via De norske bokklubbene: Kamila Shamsie: Brente skygger og Drit i døden, her er Dan Turéll, gjendiktet av Nils-Øyvind Haagensen og Bendik Wold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forhåndsbestilte tre bøker: Henrik Fexeus: Kunsten å lese tanker Liv MArit Haakenstad: Slektsgransking Håvard Rem: Togreiser

Har luska innom flere bokhandlere i Trondheim etter salget starta også. Men styrer unna flere kjøp så langt--venter til restsalget for å se om det er igjen noen av de romanene jeg kan tenke meg å lese da..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynner å lure på om jeg er alvorlig syk, for jeg har faktisk ikke funnet noe på mammutsalget denne gang. Det er mulig at jeg har fått en overdose, jeg har nemlig nettopp arvet en masse bøker og handlet litt på bokrea i Sverige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har det vært dødsfall i nærmest familie så vet jeg at det tar på. Man er litt utenfor en stund. Men har ikke du nettopp tatt fag og vært oppe til eksamen? Siden du nevner at du har arvet en del bøker så lurer jeg jo spent på hvilke bøker det er. Gresset er alltid grønnere hos naboen vet du! Hva fikk du ut av bokrea i Sverige? Ser på det som før var capris.no så kan man bestille bøker fra bokrea på nettet. Kjekt å se at du er mer i vigør igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg arvet Forsythesagaen og Jalna-bøkene, og det er ganske mange bøker til sammen det. På bokrea kjøte jeg Katt i Warszawa av Slavenka Drakulić. Egentlig ville jeg kjøpe to bøker til, men de ble utsolgt før jeg fikk bestilt. Og det er kanskje like greit med tanke på både plass og økonomi...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv fant jeg noen bøker. 3 bøker vedrørende språk. 1 kokebok av Henriette Schønberg Erken (klassiker blant kokebøker har vært en skattkiste for generasjoner av matglade nordmenn). Kan ikke huske at prisene før var så høye som i år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Schønberg Erken har jeg faktisk i en gammel utgave med skinnrygg, så den har jeg allerede. Jeg er ingen kjøkkenskriver, jeg har arvet den. Enig med deg når det gjelder prisene, de er ganske høye. Godt å høre at det ikke er bare jeg som mener det også, jeg har lenge trodd at jeg har blitt bortskjemt av å bo i Sverige. På bokrea er jo bøkene virkelig billige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I år har jeg ikke forhåndsbestilt, ei heller ikke kjøpt på Mammutsalget, og jeg er heller ikke syk, og det er nok ikke du heller, hehe. I katalogen var det ingen som fristet slik at jeg bare MÅTTE ha de.
Når jeg ser i "skal lese hyllene" har jeg nok å ta av.
Jeg er i "gamle bøker modus" for tiden og da frister ikke de nyere bøkene meg.
Den eneste som har kommet i hus er "D-Dagen slaget om Normandie" av Antony Beevor. Den kommer jeg nok til å lese etterhvert. Har vært på Normandiekysten og sett krigsminnesmerkene, det gjorde et stort inntrykk, og når jeg nå i tillegg har boka vil jeg få enda mer info om hva som skjedde og hvordan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre at jeg kan friskmeldes da. Jeg er ikke like mye i lesemodus som jeg var for bare noen måneder siden, jeg har mye mer å gjøre og lite overskudd til å sette meg ned med bøker akkurat nå. Det er nok bare en fase, men når jeg ikke leser så mye ser plutselig skal lese-listen mye mer skremmende ut og da orker jeg liksom ikke å fylle på så mye. Skjønt litt har jeg jo fylt på, jeg kjøpte Katt i Warszawa av Slavenka Drakulić på bokrea, den er på vei til venner i Sverige nå, så kan jeg hente den når det passer sånn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uansett trivelig å se deg i spaltene her igjen. Det merkes jo godt når (en av) de mest aktive stemmene plutselig stilner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk Oddmund, det var hyggelig å høre. Det har vært litt mye i det siste, men tror det verste er over nå så jeg kan komme sterkere tilbake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med Oddmund, og jeg er lei meg og savner deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Gretemor. Jeg håper og tror at jeg får litt mer tid og energi fremover og kan bli litt mer aktiv igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg håper du finner tid og ikke minst energi etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bestilt via Haugen bok denne gangen, men klarer nok ikke holde meg unna bokbutikkene. Kjøpte: Toril Brekke: Det lovede landet. (-denne har jeg gledet meg til), Arnaldur Indridason: Irrganger ( - en favoritt, har de fleste av bøkene hans), Susan Abulhawa: Morgen i Jenin ( - ser fram til å starte på denne) og Joy Fielding: Sin mors datter (-vetikke noe om denne forfatteren, blir litt spennende å se om hun faller i smak). Hvert år tenker jeg at nå må jeg være lur, vente med å kjøpe bøker til de kommer på salg. Mye penger å spare og litt "surt" å se at en har bruk mye mer penger enn en behøvde...Likevel, det er noe med å få en rykende fersk bok, da, så vet ikke om jeg klarer å holde meg til neste Mamuttsalg ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg var innom Tronsmo bokhandel og kom over Håvamål, Voluspå og Draumkvedet i ei og same bok. Eg har ikkje lest så gammal norsk litteratur før, så det skal bli interessant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lot være å bestille den fordi jeg bare mangler Draumkvedet, som jeg forøvrig leste på skolen engang. Mor mi har de to andre i hyllene, så gjett om jeg har tatt for meg!

Andre eldre utgivelser har en tendens til å "gå ut på dato", hvilket ikke gjelder moralen i disse bøkene... Jeg syns de er et godt kjøp;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var og hentet på min "lokale" Libris i dag - og ble møtt av: "Vi byttet datasystem for to dager siden, det er endel bestillinger vi ikke kan finne..." GRRRRR!!!!!!!!!!! Da ble jeg irritert, gitt...

Heldigvis vet personalet hva kundeservice er og lot meg få bruke dataen på kassa til å gå inn på min private mail og finne ordrebekreftelsen og deretter sanke sammen så godt de kunne fra den - likevel manglet 8 bøker svarmailen mente jeg skulle få. Ettersom bestillinga var borte... Jeg har nemlig budsjettert med salget (klok av skade) og planlagt å bruke penger på bøker jeg ellers nedprioriterer. Jeg forhåndsbestilte på nett for 2 uker og 5 dager siden. FYYYYY i ansiktet på det lurhuet som beordret oppsett av nytt datasystem hos Grorud Libris:((

I dag ble det: Historisk atlas 249,- Myter & legender 149,- Tegn & symboler 149,- Jotunheimen 109,- Koder 149,- Hurtigruten (gave, skal til USA) 175,- Fyrene i Oslofjorden (gave til slektning) 189,- Anne B Ragde - Nattønsket (gave til ei dame som nettopp har gitt meg en haug bøker) 59,- Xinran - Tapte døtre 159,- Marco Polo 159,- Margit Sandemo - Livsglede (selvbiografi) 129,- og endelig Kama Sutra (gave til ung slektning - hehe, gleder meg..) 129,-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter her og himler med øynene. Hvem skifter datasystem like før et storsalg, hvor risikoen er tilstede for at noe går galt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var ikke bra. Sender du meg en melding med ditt navn og e-post, så skal jeg se hva jeg kan gjøre. Jeg har ansvar for mammut forhåndsbestilling hos Libris.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som jeg skrev i meldingen til deg, takker jeg for at du vil ta tak i dette. Hadde bare lyst til å skrive det ute i offentligheten også:-D

Det lokale bilverkstedet mitt hjemme på Hedmarken har en fin plakat hengende på venterommet sitt: Er du misfornøyd, si det til oss. Er du fornøyd, si det til alle andre.

Av og til syns jeg det er på sin plass å si fra om kritikkverdige forhold, bare man gjør det ordentlig. Bokelskere er en hyggelig og høflig plass jeg ikke syns skal forsures av "angrep"...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Syns egentlig at det ikka var noe som frista da jeg sjekka blekka. Men så var jeg innom Norli og VIPS så ble det 4 bøker visst... Hehe..

  • Bokbindersken (Belinda Starling)
  • Glassblåseren fra Murano (Marina Fiorato)
  • Syk pike (Espen Holm )
  • Det søte i bunnen av kaken (Alan Bradley)
Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det ble fire bøker denne gangen:
* "Tapte døtre" av Xinran
* Tegneserien basert på Antoine de Saint-Exupérys "Den lille prinsen"
* "Myter og legender - opprinnelsen og betydningen"
* "Mytologi - guder, helter og myter"

Tilsammen 586 kroner - ganske fornøyd med det, spesielt de flotte mytebøkene til 149 kroner stykket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sto å vurderte Myter og legender selv. Det var en del fakta bøker og noen romaner som var "kanskje"-bøker, men jeg lot de ligge i denne omgang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg finner aldri noe på Mammut salget :( Syns ikke de har så mye fantasy på mammut, og det jeg finner har jeg allerede :( Men, nå har jeg kun vært i en bokhandel :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk på nettsidene til en bokhandel eller i en Mammut-katalog, der ligger hele Mammut-utvalget. Så kan du undersøke om bokhandelen har de Mammut-bøkene du ønsker, inne, etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når eg ser alle mine bøker som står på vent, så er eg svært fornøgd med å kome heim utelukkande med mine to bestilte: Adjø,Istanbul og Stalins kyr ... + at gemalen tok med Legendarisk måljeger, ein biografi om Ole Gunnar Solskjer..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er heimkomen med 14 bøker. (Eit par til er bestilt) Av vaksenbøker har eg førebels:
Fruen av Sorano av Marina Fiorato
Nede i Himmelen av Tove Nilsen
Mot nordavinden av Daniel Glattauer
Vennskap i storm av Edvard Hoem
Adjø Istanbul av Irfan Orga
Påskequiz (ikkje sal)
Resten er barnebøker.
Nå står det att å bestemme seg for kva bok eg skal lese først.
Dei andre "skal-lese-bøkene" blir nok skuva bakover på lista....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har forhåndsbestilt på nett. Utover det venter jeg til prisene går nedover (etterslepet). Det kan være et sjansespill, men jeg synes prisene i år er veldig stive enn hva de har vært.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

fikk også hentet mine bøker i dag :) YaY Men må innrømme lite utvalg de hadde i selve butikken. Men nå kommer jo jeg fra en liten bygd da.. Men likavel :/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, ble selv litt skuffet. Jeg hadde småtittet i mammutkatalogen på forhånd og fant ikke så mye da, men bokhandele pleier å ha sitt eget utvalg, men denne gangen var det ikke stort å skryte av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Venter på pakke i posten, men det har ennå ikke kommet. Jeg som var så spent i dag. Sukk. Holder meg med vilje unna bokhandlene en stund, selvkontroll er ikke helt min greie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SMonica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol