Hei, interessant tråd! Som andre her vil jeg anbefale å begynne med Tolkien og hans Silmarillion, Hobbiten, Ringenes herre-trilogien og Hurins barn, og Narnia-bøkene av C.S. Lewis. Alle sju er å få i samlebind. Har også Ingar Knudtsens Amasone-trilogi, og er knakende enig at det er en god historie selv om den ikke er like velskrevet. David Eddings og hans to quintologier (femboksserier) Belgariad og Malloreon er visst å få på norsk, det var de ikke da jeg kjøpte dem. Alle disse er gode steder å begynne.

Så er spørsmålet mitt: Skal lista også innbefatte litteratur på engelsk? I så fall ville jeg føye til samtlige serier av Robin Hobb... Hennes verden er ganske enkelt fantastisk!! (Se forøvrig Robin Hobb i mine bokhyller).

Har kjøpt første boka av Game of Thrones, men er ikke helt overbevist ennå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

The Belgariad er oversatt til norsk av undertegnede (Sagaen om Belgarion), men den er ikke å få i butikken lenger. Prøv antikvariater, Finn.no osv. The Malloreon er aldri blitt oversatt til norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åj, min feil, har ikke fått med meg at det bare var Belgariad du har oversatt... Er en stund siden jeg sto ved bokhyllene i butikken og smilte over at noen hadde tatt til vettet og oversatt dem... Har du gjort en god jobb, nå da?? ;-D

Husker jeg reagerte på at en fyr som hadde undervist i engelsk kunne skrive et såpass slett språk... Leste dem på engelsk i 2004. Etterhvert som jeg plukket opp den gode flyten, ble det lettere å bare fange opp den gode historien og overse alle de språklige svakhetene.

Jaja, du har mer jobb om du vil fortsette med David Eddings og Malloreon, Tamuli-trilogien er hans også (det er ofte den som nevnes først av fans i engelsktalende land, virker det som), og noen andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om jeg gjorde en god jobb får vel noen andre vurdere, men jeg har i hvert fall ikke fått noen negative kommentarer. :-) Eddings er ikke tidenes mest avanserte når det gjelder språket, nei, og ikke når det gjelder innholdet heller, spør du meg, men smak og behag ...

Det er nok ikke opp til meg om det skal komme mer av Eddings på norsk, og foreløpig ser det ikke slik ut ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit for meg, leser like greit engelsk som norsk (av og til lettere), og jeg skal gi deg rett i at han ikke er spesielt avansert, nei... Men underholdningsfaktoren var god, jeg husker jeg lo mye... Men kan det ha vært fordi jeg var på tjukken på den tida? Tror jeg må friske opp igjen den fyren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ville aldri anbefalt Silmarillion til noen som ikke er så inni Fantasy. Jeg kom meg aldri gjennom den i det hele tatt, men av det lille jeg orket å lese så synes jeg ikke det representerer alt det fine som finnes i Fantasy :) Hobbiten er kanskje best å starte med av Tolkien sine, selv om Ringenes Herre er bra så er det jo òg litt heavy.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hehe, jeg sluker i denne kategorien, så jeg kan vel forstå det om det blir tungt for noen. Første gangen jeg leste Ringenes herre-trilogien, ble jeg sittende fast i det lange forordet (!!) og kom ikke i gang igjen før jeg hadde hoppet over det. Jeg gikk tilbake og tok det en eller annen gang i løpet av serien. Silmarillion leste jeg etter de andre bøkene, for det var venninna mi som gjorde meg oppmerksom på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma