Vil ikke akkurat kalle det en forurettet tone men et viktig poeng og refleksjon i et land som er meget trangt meningsmessig. De fleste som kommer til dette landet inkludert meg selv ser det med en gang. Herland er unntaket som på mange måter reflekterer det samme som oss som har bodd ute i noen år. Hennes bøker er spekket med gode poeng som jeg setter pris på. Videre er det viktig med tydeligheten som Herland står for og der mest interessante er sjikanen og personangrepene som de fleste sosialister bruker i sin argumentasjon, dette har jeg reagert på i alle år. Herland er meget viktig for Norge. det er min mening! og på mange måter står den siste boken Respekt som en bauta der. Ha en feiende flott søndag !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Tydelig? Jeg synes hun er temmelig forvirrende i sin argumentasjon... Jeg kjenner meg ikke igjen i hennes elendighetsbeskrivelse av det norske samfunnet, hvertfall. Merker heller ikke noe særlig til at meninger skal knebles?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På hvilken måte mener de at Herland er forvirrende i sin argumentasjon? I 'Alarm' beskriver Herland flere konkrete situasjoner der meninger er blitt kneblet. Om de ikke har lest boken allerede, anbefaler jeg dem på det sterkeste å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mener du meg? ;) Jeg kommer neppe til å lese denne boka, har liten tid til å lese, og ut fra det jeg har lest om meningene til Herland på nett, tror jeg ikke jeg vil like den særlig godt. Hun forvirrer meg fordi hun virker klar i det ene øyeblikket, mens hun i neste øyeblikk sklir ut i det rene visvas. Hele virkelighetsoppfatningen hennes av Norge i dag skiller seg så fra det landet jeg har levd i hele livet, jeg får ikke argumentene hennes til å stemme. Og når hun mener at norske kvinner må bli mer føyelige og lydige mot mennene sine, da melder jeg pass... Jeg skjønner egentlig ikke hvor hun vil. Hun snakker om et "tilbake til fortiden" og gamle verdier - men det er en slags fiktiv fortid. Rart.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt utydelig formulering å si at hun "sklir ut i det rene visvas". Yeah, skjønner at du ikke vil lese en bok som taler i mot det du mener og tror. Sånt blir man jo bare irritert av :p Den er ikke så fiktiv den fortiden. Rart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har dessverre liten tid til å lese, og det er så fryktelig mange bøker jeg gjerne vil lese, de står i kø - derfor blir nok mindre interessante ting nedprioritert. Er ikke fortiden Herland forherliger en smule fiktiv? "Alt var så mye bedre før" - vel, jeg er ikke så sikker på det. Da tror jeg nok vi ser på fortiden gjennom et rosenrødt slør. Mange ting var bedre, men veldig mange ting var dårligere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig i at det er dumt å lese en bok man ikke er interessert i. Nei, gamle dager var ikke perfekt. Det kunne kanskje vært fint med en slags mellomting?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer nok til å lese boken, men det blir bibliotekets. I år 2012 - komme med "norske kvinner må bli mer føyelige og lydige mot mennene sine" - fikk det til å koke hos meg. Er det Frps kvinnesyn hun forfekter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne diskusjonen er ikke særnorsk og Herland ingen enslig svale. Over hele Europa er det det siste tiåret manet til "kulturkamp" og argumentene er ofte de samme. Også de om at akkurat i vårt land er rommet ekstra trangt og akkurat vår stemme har ekstra vanskeligheter med å nå fram. Sannheten er vel heller at også sentrum i europeisk politikk har blitt påvirket av og nærmet seg disse ytterfløyene. Og vi er uenige om personkarakteristikker. Jeg mener Herland har fått en rekke av sine temaer opp til debatt og at hun i hovedsak ikke er behandlet uverdig av verken "sosialister" (som forøvrig i den sammenhengen du bruker ordet bruker å være ment som en generaliserende nedsettende karakteristikk av meningsmotstandere) eller andre. Men jeg mener hun har satt mange grupper i bås og gitt de karakteristikker, som norske kvinner.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane