Jeg har kjøpt lydboken hos Audible, noen syntes kanskje det er å jukse litt men ;) Kommer til å kjøpe bøkene på norsk for å støtte forlaget, rett og slett fordi det er behov for mer fantasy på norsk(og omslagene er jo ikke så aller verst å se på heller, så det er en bonus).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Kan ikke se at lydbøker er juks så lenge man ikke velger forkortede utgaver. De har akkurat de samme ordene, og man får den samme bokopplevelsen, selv om man lytter heller enn å bevege blikket over tekst. De engelskspråklige innspillingene av disse bøkene har også fått massivt god tilbakemelding, så jeg tror ikke det er noe dårlig valg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det gjør egentlig ikke jeg heller men det er så mange som mener det ikke blir det samme som det å lese en bok. Jeg elsker lydbøker og har abonnement hos Audible. Skjønner ikke helt at noen velger forkortede versjoner, tenk hva de kan gå glipp av ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Audible-abonnement, jeg også. Helt uvurderlig å bli servert noen bok-kapitler samtidig som jeg gjør andre illustrasjons- eller husholdningsoppgaver!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger er det faktisk enda littebitte granne bedre å høre på lydbok.. Noen lesere har evnen til å virkeliggjøre historien og karakterene på en helt fantastisk måte (f.eks Stephen Fry for Harry Potter, jeg har lest bøkene selv en million ganger og hørt på lydbok en million ganger og foretrekker helt klart lydbøkene), mens noen har evnen til å ødelegge boka fullstendig.. Også kommer det jo ann på boka også!

Men det var jo egentlig fantasylista.. Som Karina sa tidligere, så kommer det helt ann på personen og preferanser hva som blir god lesning! Personlig så foretrekker jeg alver, dverger og gandalfer og "gammel" fantasy, er ikke så glad i "urban" fantasy og fantasy som kritiserer.. Tror det er veldig viktig at man velger en bok som er lett å følge og ikke så altfor kompleks første gangen.. Lett å bli litt avskrekket! Skjønner at du hadde ble litt skremt av "A game of Thrones" Ingrid. Men for en som skal inntroduseres til sjangeren og som kanskje ligner litt på meg tror jeg kanskje disse kan være noe?

  • "Eragon" (Har alver, dverger, drager og magi, men en veldig lite kompleks historie som er mye lettere å forholde seg til og veldig mye lettere å lese enn f.eks Ringenes Herre.)

  • Bøkene i Shannara trilogien av Terry Brooks er også veldig spennende og lette å følge. Jeg leste dem da jeg var 11 år tror jeg og husker at jeg ble helt revet med.

  • Mercedes Lackey har skrevet mange morsomme bøker som gir en moderne og humoristisk vri på gamle eventyr. "The fairy godmother" anbefales. De er lettleste og gir lyst på mer..

  • Harry Potter blir vel aldri feil, uansett om man er barn eller voksen?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Eragon. Store bøker, men til gjengjeld veldig lettleste. Innbiller meg faktisk at tiåringen, som vel og merke leser svært godt, hadde klart disse om han bare likte sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, tror faktisk barn som er glad i å lese ville blitt fascinert av Eragon. Mitt tiårige selv ville hvertfall helt sikkert ha falt for serien.. Du får lure han til å lese litt også blir han kanskje hekta:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageBenedikteKirsten LundMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja SolemdalTor-Arne Jenseningar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg Gsiljehusmor